PUBLICITAT

El PS vol subvencions també per a les minories

  • Rios aposta per un «estricte control» de les finances dels partits
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Rios, aquest dijous al Consell General Foto: tony lara

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, aposta perquè la futura llei de finançament de partits contempli subvencions públiques «assumibles» però que les puguin rebre no només els partits grans sinó també les formacions petites encara que no obtinguin representació. Rios considera que amb aquesta mesura s'evita que siguin només les majories les que tinguin recursos econòmics per funcionar, i que les minories també puguin sobreviure i seguir amb la seva activitat política. Des del PS, Rios va indicar que ells ja tenen una postura definida sobre com hauria de ser aquesta llei, i que estan a l'espera de poder treballar amb els altres dos grups parlamentaris per intentar presentar una proposició de llei consensuada.

Els treballs porten un cert retard, segons va indicar el president del grup parlamentari socialdemòcrata. Des del PS van recordar que DA ha fet un esborrany sobre la qüestió i que estan a l'espera de reunir-se els responsables dels tres grups parlamentaris per posar-lo en comú i intentar presentar una proposició de llei consensuada. Tot i això, espera que el text es pugui tancar amb una certa rapidesa ja que s'ha mostrat convençut que «amb un parell de reunions ens podem posar d'acord i desenvolupar el text a presentar», va informar l'ANA.

Des del PS consideren important a l'hora de definir el model de finançament de partits polítics el control que s'ha d'exercir sobre ells, tenint en compte que rebran recursos públics. Així, Rios aposta per un «estricte control» obligant-los a passar auditories, a estar sotmesos al Tribunal de Comptes i a donar la màxima transparència publicitant la seva comptabilitat. Un altre dels aspectes que s'han de definir són les subvencions privades, i si poden provenir, a part de persones físiques, també d'entitats o d'empreses.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT