PUBLICITAT

Bartumeu afirma que el Govern incompleix la Llei de la funció de l'estadística pública

  • Afirma que en la pràctica diària es pot detectar un desgavell
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El president del Grup Parlamentari Mixt, Jaume Bartumeu, ha presentat una pregunta al Consell General per saber com s’adapta el Govern a la Llei de funció de l’estadística. Segons Bartumeu, la disposició transitòria establia un període de tres mesos per adaptar l’activitat estadística i, per tant, dins d’aquest període l’Executiu hauria d’haver presentat el corresponent decret de desenvolupament i aplicació d’aquesta disposició. No només aquest incompliment es detecta per la manca del decret sinó també perquè a la pràctica hi ha un «desgavell d’estadístiques», ha manifestat. A més, reclama el Pla Estadístic que s’inclou en l’article 29 de la Llei.
Bartumeu ha recordat que la llei es va aprovar el 18 d’abril i va sortir publicada al BOPA el 15 de maig. Des d’aquesta data, s’establia un període de tres mesos per adaptar l’activitat estadística a la nova legislació però «gairebé sis mesos després de la seva entrada en vigor no hi ha cap constància que s’hagi donat compliment a aquell mandat legislatiu», afirma en un comunicat.
En declaracions a l’ANA el president del grup mixt i conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va indicar ahir que passat aquest període el Govern havia d’adoptar un decret i fer-lo públic però no ha estat així i per tant volen posar «en evidència» que el Govern no compleix amb aquesta Llei.
D’una banda ho fa per l’absència dels reglaments per aplicar-la però de l’altra també perquè creu que la pràctica diària demostra que no s’ha adaptat al nou text ja que hi ha un «desgavell d’estadístiques». En aquest sentit, el Grup Parlamentari Mixt assenyala que no hi ha coordinació en la gestió de les dades de turisme, activitats econòmiques o d’educació que han estat presentades per altres departaments, incomplint així la Llei.
Per últim, Bartumeu va lamentar que la voluntat de constituir-se en «una mena d’autoritat estadística pública» no s’hagi tirat endavant i va reclamar que es transmeti el Pla Estadístic tal i com indica l’article 29.
Amb tots aquests punts, el president del grup mixt ha entrat una pregunta al Govern sobre quines mesures ha endegat i quines compta dur a terme per complir la llei de la funció de l’estadística pública. L’Executiu haurà de respondre en un termini de 30 dies.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT