PUBLICITAT

Els sindicats volen mantenir les condicions dels que porten més de «22 o 23 anys»

  • La Plataforma diu que les «noves prejubilacions» s'han de basar en els anys treballats
L.F.M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

Ahir el ministre de Finanaces i Funció Pública, Jordi Cinca, va tornar a reunir-se amb la Plataforma de Funcionaris per seguir amb les negociacions de les pensions de jubilació. En aquesta, els sindicats van demanar als tècnics que facin un estudi de tots els treballadors que porten més de 20 anys a l'Administració «per saber com afectaria que aquests puguin jubilar-se amb les condicions actuals», tal i com va informar el portaveu de la Plataforma, Gabriel Ubach.

Pel que fa a la proposta del Govern de «permetre durant cinc anys prejubilar-se al personal de l'administració percebent un 50% del sou», Ubach ja va dir ahir que «els sindicats hem dit que no». Segons va explicar el portaveu, «no té sentit que les prejubilacions es basin en els anys que et queden, sinó que han de ser en funció dels anys que portes treballant a l'empresa».

Els sindicats, doncs, van fer ahir una contraproposta i «hem demanat que siguin els treballadors que portin més de 20 anys a la mateixa empresa els que hi puguin optar». Per la seva banda, el Govern «s'ha compromès a estudiar la proposta» i «ha de calcular quina incidència econòmica pot tenir», va afegir Ubach.

Així doncs, de moment els sindicats resten a l'espera de l'informe per saber quanta gent estaria afectada per les prejubilacions, quanta gent porta més de 20 anys treballant a l'Administració i quants podrien sol·licitar la prejubilació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT