PUBLICITAT

El Govern «es gasta» el que s'estalvia amb els funcionaris

  • El Pressupost 2014 no té en compte un informe de la Comissió Consultiva
L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El ministre Jordi Cinca durant una reunió amb els funcionaris. Foto: ÀLEX LARA

La Comissió Consultiva de la Funció Pública va demanar un informe al Govern sobre l'impacte econòmic que han comportat les successives congelacions salarials dels funcionaris entre el 2009 i el 2012. Segons la Comissió, aquest mostrava que el fet de no haver augmentat l'IPC el 2011 i el 2012 «ha comportat que s'hagin destinat els 970.000 € i 1.297.000 € estalviats respectivament a ajudes a la inserció laboral». Els portaveus de la Plataforma de Funcionaris, Joan Torra i Gabriel Ubach, es van mostrar ahir «sorpresos» de que s'inverteixin aquests diners, ja que el Govern «sempre ha justificat les retallades per a la contenció de la despesa».

Ahir la Comissió Consultiva va finalitzar un informe –que presentarà avui al Govern– en el qual es demana que «si el Govern desitja destinar l'estalvi generat per la contenció salarial únicament al finançament d'ajudes a la inserció laboral, aquest aspecte hauria de quedar explicitat».

MODIFICACIONS AL PRESSUPOST 2014/ De fet, aquest informe «preceptiu» ha estat elaborat en referència al Projecte de Llei de Pressupost 2014 – als articles relatius al de Personals de l'Administració – i, tot i no fer-ho, el Govern estava obligat a tenir-lo en compte i entregar-lo com a documentació adjunta al projecte, tal i com està establert per llei i com van reafirmar les sentències del Tribunal Constitucional.

En aquest informe es demanen quatre modificacions al projecte de Llei, entre elles la d'aplicar l'augment del l'IPC del complement d'antiguitat de l'any 2012, ja que segons un informe del Gabinet Jurídic, en el Pressupost del 2012 no hi constava «cap article de contenció» i per tant, el Pressupost del 2014 «ha de tenir en compte aquesta partida». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT