PUBLICITAT

La importància del 'talent'

  • Luis Conde emplaça als joves andorrans a «sortir fora» per tenir «una experiència de vida important i complementària» H Isamat diu que Andorra és un bon lloc per «implantar projectes vinculats amb les ciències de la vida»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

La 12a edició del Fòrum de l'empresa Familiar Andorrana va enfocar ahir des de tres perspectives diferents la importància del talent dins el món empresarial. La presidenta de l'EFA, Cristina Viladomat, va explicar en la inauguració del fòrum que «Andorra és un país amb les condicions favorables» perquè les persones amb «tenacitat i vigor» puguin prosperar, i va voler destacar «la importància del talent» com a factor important d'impuls econòmic.

El conferenciant i fundador de l'empresa Seeliger y Conde, Luís Conde, va explicar durant la seva intervenció que el talent es troba, sovint, «en la multiculturalitat». Així, va emplaçar als joves andorrans a «sortir fora, no per buscar feina, sinó per tenir una experiència de vida important i complementària a l'educació rebuda». Segons Conde, la fórmula del talent es basa en «els valors i l'actitud apassionada», i va recordar que «abans amb estudis i idiomes se t'obria el mercat laboral», però ara «tot i que són necessaris, no és suficient». El caçatalents va assegurar que «la gent que surt fora, al final acaba retornant si el país té a oferir», i va assenyalar que aquest és el cas d'Andorra.

Precisament l'últim conferenciant del fòrum i PhD en genètica molecular, Marcos Isamat, també va recalcar la idea que «Andorra és un país amb moltes oportunitats laborals», i va assegurar que podria convertir-se en una zona on «implantar projectes empresarials vinculats amb les ciències de la vida». Isamat va comparar el cas andorrà al de Suïssa, que s'ha convertit «en un nucli molt important per a les empreses farmacèutiques».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT