PUBLICITAT

Un pacte que va néixer enverinat

  • Els militants demòcrates mai s'han sentit representats a la corporació local laurediana
J. R. B.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

La relació entre UL i DA està enverinada des del principi. El moment de desavinença més forta va coincidir amb la negociació de la llista parroquial de Sant Julià, que va obrir una profunda esquerda dins de la formació demòcrata, un foc que va acabar sufocant Toni Martí en persona. De fet, el comitè local de DA mai s'ha vist representat en el Comú de Sant Julià, on Jaume Ramisa (exApC) és l'únic representat a l'equip de govern del comú ocupant el càrrec de Relacions Ciutadanes i el primer de DA va ser situat al número 10 de la candidatura local, dominada completament pels representats liberals.

DA a Sant Julià està integrada per persones de diferents àmbits, com Segle 21, exmilitants de l'extinta AND, i fins i tot per un exPS com Miquel Calsina que va abandonar la formació parroquial enutjat per la forma com s'havia negociat la llista local amb Unió Laurediana.

De fet, va ser l'excònsol lauredià, Josep Pintat (l'home fort políticament a la parròquia) qui va negociar amb Martí una llista que no va satisfer als demòcrates lauredians. L'esquerda es va obrir en aquells moment, i ara s'ha produït el trencament definitiu perquè l'agonia de DA a Sant Julià ha esclatat. Ho va dir Calsina quan va marxar: «La candidatura feta no té res a veure amb DA i és exclusivament d'Unió Laurediana».

Aquest va ser un sentiment compartit i el disgust va ser enorme. DA es va haver d'agenollar davant l'omnipresència d'UL, la marca electoral que domina la parròquia des de fa anys i que mai ha volgut aliances que la deixin en un segon terme.

La negociació de la llista va ser duríssima. Els militants de DA van amenaçar amb fer una llista pròpia, però finalment va ser acceptada la llista després de les dures pressions de Martí. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT