PUBLICITAT

Milers de visitants a l'eix comercial

  • Les fires de Nadal fan un balanç positiu gràcies al bon temps i a la gran afluència de visitants
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El dissabte a la tarda va ser la segons vegada que l'Avinguda Meritxell es tancava al trànsit, quedant així tot l'eix comercial del Principat per a vianants. Els milers de visitants que es trobaven a les parròquies centrals van poder passejar i gaudir dels comerços més còmodament. Tot i que el cap del Servei de Circulació d'Andorra la Vella, Antoni Pujol, va explicar a l'ANA que quan es va produir el tancament de l'avinguda Meritxell, a les 17 hores, va provocar retencions al carrer Prat de la Creu, també va afirmar que no van ser importants.

Pel que fa a les fires de Nadal, la de Santa Llúcia a Sant Julià de Lòria, la de Nadal a Ordino i el Mercat de Nadal a la Massana, totes elles van saber aprofitar la bona afluència de visitants amb motiu del Pont de la Puríssima i van fer un balanç positiu tant per l'ambient que van crear com per les vendes que van obtenir els paradistes.

A Ordino l'esdeveniment va tenir lloc a la plaça Major i aquets any es va allargar durant dos dies a petició dels mateixos paradistes, que eren un total de 22. La cap del Departament de Turisme, Cristina Ariño, va explicar a l'ANA que a diferència de l'any passat, el temps va ajudar i la fira va atreure molts turistes, ja que els hotels d'Ordino van tenir una una ocupació d'entre el 80 i el 90%. Ariño va afegir que durant el dissabte van passar per la fira unes 500 persones, i que ahir al matí ja n'havia acollit unes 500 més, amb punts de màxima afluència coincidint amb les actuacions d'entitats de la parròquia, com va ser el cas de l'Esbart de les Valls del Nord.

A la Massana, el Mercat de Nadal, inaugurat el passat cap de setmana, es va allargar fins ahir. La consellera de Cultura, Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Jael Pozo, va dir que estan molt satisfets dels resultats de l'esdeveniment, i que un dels indicadors que mostren l'alta afluència va ser l'aparcament de les Fontetes, que va tenir una alta ocupació al llarg de tot el cap de setmana. Els productes més atractius van ser els d'alimentació artesanal i vins, a banda de les activitats infantils com la pista de gel i les passejades amb poni. El mercat també va acollir activitats culturals que van tenir molt d'èxit, com l'actuació de Laura Simó, el grup The River Troupe Gospel o la Grossband de la Massana d'ahir al matí. Pozo va afegir que les parades van anar fent caixa, però que el que més valoren és l'oportunitat que els dóna el mercat de donar-se a conèixer.

Finalment, a Sant Julià de Lòria la Fira va comptar amb una cinquantena de parades i una oferta variada d'activitats per als més petits. El conseller de Turisme, Dot Jordi, va assegurar que els paradistes estaven més contents que l'any passat, gràcies al bon temps, i que van poder fer més vendes gràcies al moviment de gent que hi va haver. Jordi va explicar que van notar molta afluència sobretot al vespre, quan es van poder veure molts turistes que s'allotjaven als hotels de la parròquia. El conseller ha afegit que li consta que els hotels de Sant Julià van poder fer el ple durant aquest Pont de la Puríssima, cosa que va valorar molt positivament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT