PUBLICITAT

El nombre d'aturats baixa un 4,9% al novembre

  • Al Servei d'Ocupació buscant feina hi ha inscrites 954 persones
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una dona és entrevistada al Servei d'Ocupació Foto: EL PERIÒDIC

El nombre de persones que busquen feina inscrites al Servei d'Ocupació s'ha situat en 954 al novembre, el que suposa un descens del 4,9% respecte a l'octubre, quan el nombre de demandants era de 1.024. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística en una nota en que posa en relleu que el nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària s'ha situat en 107 persones, un 11,7% menys que a l'octubre.

El nombre global de demandants en recerca de feina al novembre era de 974 persones, mentre que els demandants en millora eren 191, el que suposa una disminució del 5,9% respecte a l'octubre. Dels 974 demandants en recerca d'un lloc de treball, el 24,9% són treballadors no qualificats; el 21,6% són treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, i el 16,9% són empleats administratius.

La majoria dels demandants d'alta al Servei d'Ocupació que estan en recerca de treball (el 70,9%) fa menys de sis mesos que estan desocupats. Del total de desocupats en recerca, la gran majoria (84,4%) són de curta durada, mentre que el 15,6% són de llarga durada.

Per nacionalitat i temps de residència, Estadística assenyala que el grup més nombrós són els espanyols, amb deu anys o més de residència, que representen el 35% del total, seguits del portuguesos, amb deu anys o més de residència que representen el 16,5%. El detall per tram d'edat mostra que tant les persones en recerca com en millora d'un lloc de treball, així com els contractats es concentren principalment en el tram de 40 a 59 anys.

D'altra banda, mentre que la quantitat de dones en millora de situació laboral és més gran que la d'homes, s'observa una inversió important de proporcions pel que fa a la recerca, amb el 62,5% d'homes. Respecte a la nacionalitat, tres formen el nucli gros dels demandants: els andorrans, amb un 34,3%; els espanyols, amb el 33,9%; i els portuguesos, amb el 17,9%.

Pel que fa a les ofertes de treball, al novembre se'n van registrar 408, amb una variació mensual positiva del 62,5%, per sobre de la variació mensual (49%) que es va produir en els mateixos mesos de l'any 2012.

D'altra banda, els beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària es van situar en 107. D'aquests, un 65,4%, se situen en la franja d'edat que va dels 40 als 59 anys. Per gènere, el 54,2% són homes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT