PUBLICITAT

Cinca dubta que el cos educatiu decideixi fer vaga

  • Govern «es mantindrà en la seva última proposta»
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

una de les amenaces dels funcionaris si el Govern segueix endavant amb l'actual modificació de les jubilacions, a banda de portar-la a la Batllia o manifestar-se, és realitzar una vaga, tal i com es va proposar dimarts passat en l'assemblea del Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP). El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va dir que «és una possibilitat que el Govern té present», tot i que va afegir que «coneixent el tarannà dels responsables del SEP i del cos d'ensenyants, dubto que s'anés més enllà de posar sobre la taula totes les possibilitats que tenen per reivindicar els seus drets» i que, per tant, «estem lluny d'aquest extrem».

El dret de vaga és un dret que no està regulat a Andorra i per tant, en el supòsit que la vaga es dugués a terme, no hi hauria establerts ni serveis mínims. Pel que fa a la necessitat de legislar aquets dret, Cinca va dir que «s'hi està treballant però és un projecte de llei amb una elevada complexitat tècnica», i que conseqüentment, «no ens podem esperar a tancar la negociació a que estigui regulat el dret de vaga».

Cinca també va explicar ahir que ja ha rebut el document elaborat per la Plataforma de funcionaris, però que aquest «és un document poc extens i poc elaborat», tractant-se «d'una proposta genèrica molt difícil d'acceptar». El ministre va dir que els funcionaris «es reiteren en les seves demandes de mantenir les prejubilacions», i que per tant, «requereix un cost potencial del qual no podem fer-nos càrrec». El ministre de Finances va agrair el «to de la carta en el qual es deixa palès que s'entén que la situació és complexa i que cal avançar cap a un model nou», tot i així, «Govern és mantindrà en la última proposta que ha fet». Cinca va reconèixer que «vist des de la perspectiva d'un negociador, aquesta no és la millor de les postures», però va insistir en que «estem estirant al límit».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT