PUBLICITAT

El bitllet senzill d'autobús s'apuja 10 cèntims i costarà 1,80 euros

  • Les tarifes del servei de taxi s'apugen al voltant d'un 2%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge del Bus Exprés de Sant Julià. Foto: TONY LARA

el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) publicava ahir les noves tarifes del servei regular de transport públic de passatgers, que entraran en vigor l'1 de gener del 2014. El bitllet senzill d'una zona costarà 1,80 euros, un 5,8% més que el preu actual, mentre que la resta de títols s'apugen entre un 1,5 i un 5%. D'altra banda, les tarifes del servei de taxi s'apugen al voltant d'un 2%, de manera que la baixada de bandera costarà 2,55 euros i en horari diürn, cada quilòmetre costarà 1,12 euros, mentre que durant la nit i els dies festius valdrà 1,33 euros.

Les tarifes dels serveis regulars interurbans de transport públic de passatgers, que ofereixen les companyies Cooperativa Interurbana Andorrana i Hispano Andorrana, augmentaran l'1 de gener. Els bitllets senzills de les diferents zones s'apugen entre un 4,2% i un 5,8%, essent el de la zona 1 –de Sant Julià a Escaldes-Engordany o d'Andorra la Vella fins a Ordino o Canillo, i de la Massana a Arinsal, de Canillo a Soldeu i de Soldeu a Bordes d'Envalira– el que augmentarà més, passant d'1,70 a 1,80 euros. El de la zona 2 –des d'Andorra la Vella a Arisnal o Bordes d'Envalira i des de Canillo a Bordes d'Envalira o del Tarter al Pas de la Casa– costarà 3,30 euros, el de la zona 3 –d'Andorra la Vella a Bordes d'Envalira o des de Canillo al Pas de la Casa– 4,60 euros, i el de la zona 4 –d'Andorra la Vella al Pas de la Casa–, 6,10.

Pel que fa als abonaments, la tarifa de 10 viatges costarà 13,50 euros, la de 20 viatges 25,50 euros, la de 30 36,50 euros, i la de 40 viatges 46 euros. Cal tenir en compte que els títols T10, T20, T30 i T40 poden ser utilitzats amb dos viatges a la zona 2, amb tres viatges a la zona 3 i amb quatre viatges a la zona 4.

NOVES TARIFES DEL TAXI / D'altra banda, el BOPA també publicava les noves tarifes del taxi ordinari interurbà que entraran en vigor el mateix 1 de gener, acordades pel Govern el passat 18 de desembre. La baixada de bandera s'apuja un 2% passant a costar 2,55 euros, i la tarifa 1, d'horari diürn, costarà 1,12 euros per quilòmetre, mentre que la tarifa 2, d'horari nocturn i festius, 1,33 euros per quilòmetre. En la sortida a l'exterior del Principat es cobrarà 0,54 euros per quilòmetre i es considerarà el quilometratge d'anada i tornada.

Pel que fa a les tarifes mínimes per localitats si es truca a una central de reserves, els imports s'incrementen un 2,4%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT