PUBLICITAT

El Govern alerta del fort perill d'allaus a causa de les plaques

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El Departament d'Indústria del Ministeri d'Economia i Territori va informar ahir que el risc d'allaus se situava en un nivell 4 (fort) sobre una escala de 5 a partir dels 2100 metres, i en 3 sobre 5 per sota d'aquesta cota.

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, va explicar a l'ANA que l'elevat risc el provoquen les plaques que s'han format pel fort vent que va bufar dijous, que en alguns punts va superar els 100 km/h i que a més va fer molts canvis d'orientació. Tot i que la nevada no deixés grans gruixos, les plaques si són importants i va alertar que poden trencar amb el mínim pes. Per exemple, al Pas de la Casa, el dia de Nadal van caure 17 centímetres però el vent va formar plaques de fins a 1 metre de gruix.

Ahir, amb l'obertura de clarianes, el sol és un altre factor que juga en contra de la seguretat, ja que farà que es produeixin allaus naturals a les vessants de la solana amb molta facilitat. Alhora, la resta de plaques també es poden trencar amb un mínim pes, i més tenint en compte que s'han acumulat dues plaques, la corresponent a la de la nevada del dia 25, i la del dia 26, que ha deixat gruixos entre 20 i 30 centímetres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT