PUBLICITAT

La Policia deté els companys de la víctima per possible omissió de socors

  • Els dos nois, un d'ells resident al Principat, van ser alliberats 15 hores després sense passar a disposició judicial
L. F. M
CANILLO

Periodic
Edifici de la Policia d'Andorra on van estar retinguts els dos companys d ela noia. Foto: ÀLEX LARA

El dijous a la les 23 hores els agents la Policia van detenir els dos acompanyants de la noia de 27 anys que va morir a Soldeu el dia de Nadal. Els dos nois, un resident de 32 anys i un no resident de 33, ambdós de nacionalitat espanyola, van ser detinguts per un presumpte delicte d'omissió del deure de socors. Finalment, però, 15 hores després –cap a les 14 hores d'ahir– els detinguts van ser «alliberats de les dependències policials», tal i com van informar des del Cos, sense passar a disposició judicial. També van voler subratllar que la investigació continua oberta i es troba judicialitzada.

La Policia va informar dijous a la tarda que no hi havia cap detingut i que semblava que els companys desconeixien que havia estat engolida per una allau; però, finalment, a les 11 de la nit van decidir detenir els dos nois. Segons havia informat inicialment el domini esquiable de Grandvalira, els companys de la noia sabien que hi havia hagut l'allau perquè ells hi eren: «després de saltar la xarxa d'una pista tancada, juntament amb una companya, es van veure sorpresos per una esllavissada mentre descendien la zona de Cabirol/Falcó situada al sector de Soldeu», a més, els dos joves van explicar que havien perdut de vista la noia i que l'havien estat buscant «pels seus propis mitjans durant una bona estona»; no va ser fins dues hores després que van comunicar la seva desaparició.

En la informació policial també s'aclaria ahir que l'accident s'havia produït a la pista denominada Cabirol, catalogada com de nivell negre (pista que estava tancada al públic i degudament senyalitzada). La noia que practicava snowboard juntament amb dos acompanyants es va endinsar en la pista i, amb el seu pas, va provocar el trencament de la placa de neu ocasionant una allau quedant ella sepultada.

PENA PEL DELICTE / Quan els serveis d'emergència van arribar –des que se'ls va avisar fins trobar-la només van passar 10 minuts– ja no van poder fer res per la vida de la noia. Si haguessin arribat abans potser s'hagués salvat, és per aquets motiu que la Policia va acusar els dos joves d'un possible delicte d'omissió de socors. Segons la modificació del Codi Penal del 17-12-2008, aquest delicte pot ser castigat amb una pena d'arrest, però si l'accident ha estat causat per l'autor, sigui fortuït o per imprudència, pot estar penat amb fins a tres anys de presó.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT