PUBLICITAT

Obres inèdites de Picasso, Monet i Cézanne en venda des d'Andorra

  • Gorgeov's, una empresa ubicada al país, crea una plataforma per fer subhastes online
  • La primera licitació tindrà per objecte 15 peces amb un preu de sortida de mil milions d'euros
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Giraudier mostra en una tauleta una fotografia d'ell mateix subjectant una obra d'art, ahir. Foto: EFE / TONI GARRIGA

Gorgeov's, una empresa andorrana, revolucionarà el proper 2014 el sector de l'art amb la subhasta a través d'Internet de 15 obres d'art inèdites i amb un preu de sortida de 1.000 milions d'euros, entre les que figuren Picasso, Gauguin, Monet, Cézanne, Degas, Pollock, Van Gogh i Modigliani.

L'assessor d'art de Gorgeov's i encarregat de seleccionar les peces, Manuel Giraudier, va explicar ahir a Europa Press que la subhasta estarà protagonitzada por «peces exquisides escollides a través d'un minuciós procés de selecció» basat en la metodologia P Philosophy, és a dir, seran obres mai vistes, es descarten aquelles que no portin guardades més de 30 anys i les que no tinguin tots els permisos i garanties d'autenticitat.

La subhasta pionera, «suculenta per a qualsevol col·leccionista del món», es farà des d'Andorra a través d'una plataforma digital en la que es podran fer dites per a cadascuna de les 15 obres al llarg de dos mesos. Però les obres no estaran en territori nacional. Durant quatre setmanes els col·leccionistes interessats les podran contemplar en un showroom privat que Gorgeov's instal·lara a Barcelona. Les operacions finals de compravenda se signaran a Andorra.

D'aquesta manera, l'empresa proporciona una operativa innovadora al mercat internacional de l'art: combina una plataforma digital per efectuar un procés de subhasta extens de les obres i un espai físic exclusiu per admirar les peces.

La primera subhasta --n'hi haurà quatre a l'any segons Giraudier-- que Gorgeov's realitzarà amb aquest sistema permetrà fer dites a qualsevol hora i des de qualsevol racó de món, i tindrà lloc a finals del primer semestre del 2014, amb un paquet de 15 peces inèdites de grans mestres de l'impressionisme i l'art modern.

Entre les obres destaca una pintura del primer pla de la cara de La bella romana de Modigliani, que per a Giraudier és la peça més dolça i elegant de les 15: «l'artista li va dir a la seva estimada que li dibuixaria els ulls quan aconseguís conèixer la seva ànima i aquest és el primer quadre en el que es poden veure».

Giraudier és de l'opinió que el projecte promogut per Gorgeov's –i recolzat pel «principal banc andorrà», segons informa Europa Press–és «descomunal» ja que seran peces úniques i es tracta d'una revolució perquè representa una nova manera d'entendre l'art. Així, vaticina un abans i un després en el mercat internacional de l'art.

«La meva missió és la de vendre l'ànima de les peces», va recordar després de recalcar que l'èxit d'aquesta iniciativa radica en el bon encaix entre l'empresa andorrana i la seva experiència.

POTENCIAL DE BARCELONA / «Als col·leccionistes els agrada molt venir a Barcelona, que mereixia acollir una iniciativa internacional tan important como aquesta», va destacar Giraudier, que va explicar que el showroom està pensat per a que es pugui «gaudir de les obres des de la proximitat i aprofundir en la seva història i detalls, el que suposa una experiència única».

A la planta 33 de la Torre Mapfre, que albergarà les obres, només hi podran accedir els compradors que prèviament hagin estat qualificats per Gorgeov's i que posteriorment vulguin fer dites a la plataforma digital: les visites seran privades i comptaran amb els serveis de l'Hotel Arts amb càtering de la Enoteca, del xef Paco Pérez, amb dos estrelles Michelin.

Els compradors que preveu tenir Gorgeov's són «una barreja dels clàssics col·lecionistes d'Europa i Amèrica amb d'altres emergents» d'Àsia, Rússia i de l'Orient Mitjà, tots ells grans fortunes, protagonistes de la llista Forbes. Giraudier pensa que les obres que se subhastaran acabaran en un 75% en mans de col·leccionistes privats i l'altre 25% en museus i institucions.

16 ANYS DE TRAJECTÒRIA / Manuel Giraudier compta amb una trajectòria de 16 anys com a marxant d'art que es va iniciar en una galeria d'art a Barcelona. «Després me'n vaig anar a París a picar pedra i anys més tard a Nova York. Per les meves mans han passat moltes obres importants», va repassar l'assessor de Gorgeov's.

Entre d'altres, ha gestionat la venda de l'últim Van Gogh inèdit que ha sortit al mercat, Sunset on Montmajour, amb un preu superior als 250 milions de dòlars de l'obra Els jugadors de cartes de Cézanne, el que l'ha convertida en l'obra més cara de la història.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT