PUBLICITAT

La taula de treball de Vivand es reunirà a finals de gener

  • Els intercanvis entre comerciants, hotelers i el comú continuen
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes passejant per Vivand en un moment de màxima afluència com va ser l'últim pont de la Puríssima. Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Escaldes-Engordany va desmentir ahir que les reunions entre els agents econòmics de Vivand, l'espai comercial per a vianants de l'avinguda Carlemany, i els representants i tècnics comunals deixin d'existir, després del nomenament d'un gestor per a l'espai comercial. El comú va fer aquestes precisions en resposta a les declaracions d'Esther Santuré, presidenta de l'associació Carlemany Calidae, i publicades ahir, en què lamentava que la corporació local abandonés els comerciants i empresaris de la zona.

La voluntat del comú escaldenc és continuar amb les taules de treball que es van dissenyar a l'inici del projecte per unificar criteris i tirar endavant iniciatives en àmbits com ara la senyalització o la dinamització de Vivand. Tot i que la corporació local va reconèixer que les taules estan inactives des del passat novembre en què es van presentar els indicadors de freqüentació de l'espai, també va anunciar que la propera taula de dinamització es reunirà a finals del mes que ve, i tornarà a convocar els comerciants, hotelers i empresaris de Vivand perquè hi diguin la seva. El comú també va precisar que «una cosa és la comissió comunal que va crear ad hoc per al seguiment del projecte que està integrada pels consellers de Turisme i Cultura, el nou gestor i tècnics de la corporació, i una altra, són les taules de treball, que són públiques». De la mateixa manera, va tornar a insistir en el rol del gestor que farà d'enllaç entre els agents econòmics de Vivand i la comissió, i per extensió amb el comú.

Senyalització i pavimentació / Una de les primeres tasques que haurà de fer el nou gestor de l'espai comercial d'Escaldes-Engordany serà l'inventari de les mancances de senyalització de Vivand, que tant el comú com els comerciants i hotelers de la zona ja han detectat. Des del comú es va insistir en que «és un punt que s'haurà de modificar». El gestor determinarà les prioritats d'actuació en aquest àmbit, juntament amb els tècnics comunals, intentant satisfer les necessitats dels habitants i empresaris de l'avinguda.

En quant a la pavimentació de l'espai, prevista per al 2015 amb un pressupost inicial d'entre 800.000 i un milió d'euros, des del comú es va matisar que és un aspecte encara per decidir i que, de moment, cal esperar la resolució de les cinc demandes que l'associació Carlemany Calidae –integrada per 70 establiments de l'avinguda–, van presentar a la batllia. Precisament, tant el comú com l'associació estan esperant la sentència de la primera demanda presentada el 14 de juny passat.

Ahir, l'associació va recordar que no són cinc les demandes pendents de resolució, sinó sis. I va reiterar el seu posicionament per a una solució mixta, tancant només l'avinguda Carlemany al trànsit els dies de molta afluència turística.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT