PUBLICITAT

El comerç «remunta» a última hora i manté les vendes de l'any passat

  • Els restaurants fan el ple per la nit de Cap d'Any i els hotels registren una ocupació superior al 85%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una compradora en un centre comercial del Principat. Foto: ÀLEX LARA

les expectatives del comerç han millorat, tal i com va informar ahir el vicepresident de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra (FACA), Antoni Miralles. «Aquest any les compres s'han retardat, i els dies molt forts han estat el 23 i el 24», va explicar Miralles, que va afegir que «les compres d'última hora han permès remuntar la diferència negativa del 10% que hi havia respecte les vendes de l'any passat». Així doncs, els comerciants esperen tancar l'any 2013 amb les mateixes xifres que el 2012, i començar l'any mantenint-se. Per les vendes per aquesta nit de Cap d'Any i de cara a Reis, «si tot segueix igual, som molt positius», sobretot tenint en compte les previsions hoteleres i que «han vingut més turistes que l'any passat».

Pel que fa a els productes estrella del Nadal, com ja era previsible: les noves consoles (Ps4 i X-box) i el joc Fifa 2014; tant unes com l'altre «s'han esgotat a totes les botigues», va explicar Miralles, que va afegir que «esperàvem que la campanya del joc fos bona però ha superat totes les previsions».

CAP D'ANY / La nit de Cap d'Any al Principat es preveu amb el ple als restaurants i una ocupació hotelera elevada per aquesta data,situada al voltant del 90%, segons va explicar el gerent de la Unió Hotelera, Òscar Julián, i va afegir que les previsions són millors que les de l'any passat; el més positiu de tot, però, és que no s'han hagut de rebaixar els preus per passar la nit ni per als sopars, sinó que fins i tot s'han pogut incrementar una mica respecte a l'any anterior, en que van ser «francament baixos». Tot i així, l'oferta és molt variada amb menús des dels 60 fins els 250 euros en restaurants i des dels 100 fins a 360 euros en hotels.

La nit de Cap d'Any, sempre solia baixar una mica l'ocupació «per la pujada de preus del dia 31», però aquet any no serà així, segons va dir Julián, que va explicar que «la gran majoria d'hotels que ofereixen sopar i revetlla de Cap d'Any estan quasi plens», com també ho estan els restaurants «que han apostat per un menú especial per aquesta nit».Així doncs, les previsions són una mica millors que altres anys i això s'ha aconseguit sense necessitat d'abaratir preus. Els preus que s'ofereixen són variats, des dels 60 fins els 360 euros, però en general s'han apujat una mica respecte a l'any passat.

D'altra banda, el gerent de la Unió Hotelera va assenyalar que l'estada mitjana dels visitants d'aquestes festes és entre 5 i 6 dies. Els clients espanyols, que són els majoritaris, es queden unes quatre nits, els portuguesos entre sis i set nits, i els clients anglesos o russos una setmana o més. Julián va afegir que les xifres macroeconòmiques semblen indicar que el 2014 no serà un any de baixada sinó que «tindrà una mica d'efecte rebot».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT