PUBLICITAT

Radiologia torna a la normalitat després de la reparació del TAC

GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

20140102183203248
La màquina del TAC, ahir al migdia. Foto: ÀLEX LARA

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va informar ahir al matí que l’avaria tècnica del TAC de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell està totalment reparada. Així, el servei de Radiologia ja ha restablert amb normalitat el funcionament de les proves del TAC als pacients de l’hospital.
Tal i com va informar el SAAS, l’empresa Toshiba va confirmar que l’avaria tècnica, d’una complexitat elevada i que va afectar de forma puntual els darrers quinze dies el funcionament del TAC, ha estat solucionada. Des de l’hospital van destacar que la incidència no ha repercutit en la qualitat assistencial ni tampoc ha suposat un increment en la llista d’espera programada. A més a més, s’ha prioritzat la pràctica de les proves en els casos de pacients d’urgències greus i ingressos programats.
En qualsevol cas, però, en els darrers quinze dies s’han hagut d’efectuar una trentena de proves amb el TAC del Sant Hospital de la Seu d’Urgell, i un cop realitzades els pacients havien de tornar a Andorra. Els trasllats han estat possible gràcies al conveni existent entre les dues institucions sanitàries. L’Hospital de Meritxell practica una mitjana de 750 TAC mensuals.-
El SAAS té previst en el pressupost per a aquest 2014 una actualització del software del TAC que comportarà millores tecnològiques. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT