PUBLICITAT

La contractació de personal de temporada augmenta un 8,8%

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un treballador a les pistes d'esquí. Foto: TONY LARA

La contractació de personal per a les quotes de temporada 2013-2014 ha estat superior a la de l'any anterior a la mateixa data: 232 treballadors més, que es tradueix en un increment del 8,8%. El Departament d'Estadística també va posar de relleu ahir que a data 20 de gener del 2014 el consum global de les quotes de temporada ha estat del 102,1%, amb 2.880 autoritzacions acordades (els decrets de quota preveuen una possibilitat d'ampliació excepcional de fins al 10%). En total s'han concedit 1.887 permisos de treball temporal per a personal comunitari i 993 per als extracomunitaris.

Sense tenir en consideració les quotes per a agències de viatge i les de comerç al detall, la quota de la qual s'ha fet menys ús és la d'extracomunitaris de personal d'hoteleria, que ha estat utilitzada en un 87,1%.

D'altra banda,però, Estadística va destacar que l'evolució de les autoritzacions inicials dels decrets de quota del 2011 al 2013 presenta una variació negativa del 9%. Cauen sobretot les quotes d'extracomunitaris.

El grup de treballadors més important, amb un 46,2% sobre el total, es troba en ocupacions de serveis com els cambrers de restaurants i dependents. Seguidament es troba el grup de treballadors no qualificats, que representa el 25,8% i que inclou els cambrers d'habitacions, els ajudants de cuina i els agents d'explotació de teleesquí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT