PUBLICITAT

L'APDA gestiona uns 20 expedients

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Joan Crespo. Foto: ÀLEX LARA

L'Agència de Protecció de Dades d'Andorra (APDA) gestiona entre 15 i 20 expedients sancionadors cada any de casos de vulneració de la protecció de les dades personals. Segons va indicar el director de l'APDA, Joan Crespo, és una proporció «bastant similar» a la dels països veïns encara que la «relació de proximitat» que existeix al Principat per les seves dimensions fa que els usuaris siguin més aviat reticents a denunciar. L'Agència celebrava ahir el Dia europeu de la protecció de dades amb una jornada de portes obertes i l'edició d'un fulletó informatiu. La recomanació general, segons Crespo, és que «quanta menys informació de caràcter personal es pengi a les xarxes, millor».

De 15 a 20 expedients sancionadors. Aquestes són les dades que gestiona l'APDA cada any, a més dels expedients de consulta, els d'informes jurídics, les consultes externes o la col·laboració amb altres agències, segons va resumir Crespo a l'ANA. Tot i que són dades equiparables a Espanya o França, Crespo també va admetre que a Andorra «la gent és reticent a denunciar per la relació de proximitat entre les persones i les organitzacions». En la majoria de casos, va assenyalar, s'arriba a un acord previ entre les parts si no es detecta una «flagrant» manca de respecte del dret a la intimitat.

Per defensar aquest dret i conscienciar a la població, l'APDA va organitzar una jornada de portes obertes i ha editat un fulletó amb algunes recomanacions sota el títol El que la lletra gran et dóna, la lletra petita t'ho treu. Així, durant la jornada de portes obertes van voler conscienciar els ciutadans que van visitar les dependències de la necessitat de controlar les dades i aclarir dubtes sobre les xarxes socials i Internet, així com l'ús de sistemes de videovigilància, la protecció de les dades mèdiques o les iniciatives de smart cities.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT