PUBLICITAT

El motor d'una parròquia

  • Ensisa celebra 50 anys d'història amb diversos actes,una exposició i un llibre
L. F. M
CANILLO

Periodic
La primera retrac l'any 1971. Foto: GRANVALIRA -ENSISA

«Les famílies Baró, Salvans i Torrallardona i la inversió d'una entitat financera que hi va apostar des del primer moment», juntament amb «l'esforç de molta gent que hi ha treballat i hi ha cregut», han permès a la Societat Esports de Neu Incles SA (Ensisa) arribar als seus 50 anys i convertir-la en «el motor d'una parròquia». De fet, aquest serà el leitmotiv de l'exposició fotogràfica que es podrà veure a partir del 6 de febrer – primer al vestíbul del Telecabina de Canillo i posteriorment a Illa Carlemany–, tal i com va explicar ahir el director general d'Ensisa, Conrad Blanch.

50 anys estan plens de records i experiències. La història de Soldeu comença el 8 de febrer el 1964, amb la posada en funcionament del primer telecadira d'Andorra. «Un moment en el qual la gent creia més en l'esquí que no en el negoci», tal i com va explicar el president d'Ensisa, Josep Mandicó.

El 1993 va ser l'any del començament d'una nova etapa, tal i com va explicar ahir el vicepresident del Consell d'Administració de la societat, Xavier Cornella, quan el Comú de Canillo i Crèdit Andorrà en van passar a ser accionistes majoritaris. Des de llavors, s'han invertit 114 milions d'euros, segons va informar el vicepresident. Mandicó, per la seva banda, va parlar d'un altre canvi, el de fa 10 anys, quan el domini de Soldeu-El Tarter es va unir amb el de Pas de la Casa-Grau Roig, per crear el domini esquiable de Grandvaliara, una unió que «els resultats han demostrat que va ser molt positiva».

«No ha estat fàcil, ha estat amb inversió, esforç, perseverança i dedicació» i «l'equilibri entre la gestió empresarial i l'interès públic» ha permès arribar al reconeixament internacional i «ha ser escollits per realitzar competicions», va dir Cornella. Precisament la Copa del Món de fa dos anys va ser un dels moments que Blanch va descriure com dels més «emotius» però també dels «més desesperants» quan van tenir problemes el primer dia. Blanch també va dir que quan hi ha accidents la feina és dura: «Treballar en això té una part molt bonica, que és satisfer a la gent, però també és trista quan passa alguna cosa».

Per commemorar el 50è aniversari l'estació ha preparat un seguit d'activitats: una exposició fotogràfica, que s'inaugurarà el 6 de febrer al vestíbul de l'edifici del Telecabina de Canillo i que el 17 de febrer es traslladarà a illa Carlemany. El 7 de febrer a Soldeu tindrà lloc la Festa de la llum, amb focs artificials, una baixada de torxes i projeccions amb làser i el dissabte 8, una cursa a la pista Avet amb vestimenta d'època i una festa al restaurant de l'Abarset. A més, també s'ha editat un llibre sobre els 50 anys d'història d'Ensisa.

 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT