PUBLICITAT

El TC veurà si s'ha vulnerat la intimitat d'un presumpte traficant

  • El processat es queixa que Andorra Telecom emmagatzemi dades
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Tribunal Constitucional ha acordat estudiar el cas d'un home acusat de traficar amb marihuana que li demana empara perquè entén que s'han vulnerat els seus drets a la intimitat i al secret de les comunicacions, doncs Andorra Telecom va facilitar el llistat de trucades rebudes i efectuades i considera que la parapública «no disposava de cap empara legal per emmagatzemar les dades de les comunicacions telefòniques abans de l'autorització judicial».

Tot i que en el seu recurs, l'acusat també demana l'empara pel dret a la jurisdicció, el Tribunal Constitucional només accedeix a examinar la vulneració dels seus drets a la intimitat i al secret de les comunicacions. En la instrucció de la causa pel presumpte delicte de tràfic de marihuana, el batlle instructor va autoritzar l'agost del 2012 l'obtenció del llistat de trucades emeses i rebudes des dels números de l'encausat entre l'agost i el desembre del 2011. En aquell moment, el processat ja va presentar un incident de nul·litat entenent que es vulneraven els drets a la intimitat i al secret de les comunicacions –ja que Andorra Telecom no estaria autoritzada a emmagatzemar les dades–, que va ser desestimat per la instrucció. Llavors es va fer una demanda al batlle de guàrdia amb els mateixos arguments que va tenir la mateixa resposta, i finalment davant el Tribunal Superior, que va fallar en el mateix sentit.

L'Alt Tribunal considera que té «rellevància constitucional» que s'al·legui que «és inconstitucional que Andorra Telecom emmagatzemi dades sobre trucades [...] sense cap cobertura de llei qualificada ni sense el consentiment de l'usuari», i per això accepta a tràmit el recurs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT