PUBLICITAT

La Batllia decreta l'embargament dels béns del gerent d'Ordino Studios

  • El Govern sanciona a Albà amb més de 30.000 euros per contractació il·legal de treballadors estrangers
L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'administrador d'Ordino Studios, Jordi Albà, en una entrevista a EL PERIÒDIC l'any 2009 Foto: TONY LARA

La Batllia ha decretat «l'embargament preventiu» sobre els béns d'Ordino Studios així com del seu administradors, Jordi Albà, «suficients per garantir el pagament» de 666.000 euros, com a mesura cautelar per la demanda que ha fet l'entitat bancària que va atorgar un crèdit preferent a la societat. Degut a que Jordi Albà es troba en «ignorat parador», l'edicte es va fer públic ahir al Butlletí Oficial d'Andorra (BOPA). Si el gerent no fa front als diners que el banc li reclama, ni els seus béns o els de la societat són suficients, se n'haurà de fer càrrec el Govern, que li va fer d'avalador del crèdit preferent.

De fet, no va ser l'únic edicte que ahir es va comunicar a Albà publicament: per la seva banda, el mateix Govern –concretament el ministre de Justícia i Interior – ha decidit imposar-li 11 sancions de 3.000 euros cadascuna (33.000 euros) per contractació il·legal de treballadors estrangers. Un pagament que Albà hauria de fer efectiu en els propers 8 dies i si no és així, el Govern també denunciarà Albà per impagament.

¿FALlIDA? ¿FRAU?/ El que pot ser una cadena de denúncies per impagaments – dels treballadors, els bancs, la CASS, les diverses empreses proveïdores a les quals les societat va deixar a deure diners, etc –, de sentències i posteriors embargaments, ja ha començat, tenint en compte que la Batllia encara no s'ha pronunciat sobre la fallida de l'empresa.

Ara la Batllia cercarà tots els béns al nom d'Albà al Principat per tal d'embargar-los (comptes bancaris, propietats immobiliàries, vehicles, etc), i aquest seran per fer front al deute del primer que ha demandat la societat, en aquest cas, l'entitat bancària. Cada un dels creditors que ha reclamat a través d'un procés judicial, haurà d'esperar que aquest s'executi i s'embarguin els béns.

La diferència amb quan es decreta la fallida d'una empresa, és que tots els creditors passen a formar part d'una mateixa massa judicial i la fallida està gestionada per un administrador judicial. Així doncs, si finalment es decreta fallida, tots els procediments iniciats pels creditors es suspendran i aquests hauran de presentar el seu crèdit a l'administrador judicial. Llavors es procedirà a la subhasta dels béns embargats, tot i que tenint en compte que Ordino Studios no té a Andorra cap immoble ni diners al banc, aquesta subhasta queda reduïda a material informàtic. Serà llavors quan es repartiran els diners que se'n obtinguin. Segons el Codi de relacions laborals els treballadors tindran preferència, tot i que també pot ser que hi hagi crèdits privilegiats de bancs que també en tinguin, o de la CASS.

Per altra banda, cal destacar que la Batllia no ha decretat només l'embargament de la societat Ordino Studios, sinó també els dels béns personals de l'administrador. Segons va informar un expert sobre la matèria, hi ha diferents supòsits legals que permeten que la responsabilitat s'extengui a l'administrador legal o al representant de la societat, entre elles per indicis de frau.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT