PUBLICITAT

SDP denuncia «contraban legislatiu» amb les pensions

  • Naudi critica que la revisió de la qualificació hotelera «encara està al calaix»
L. F .M
ANDORRA LA VELLA

naudi
Els membres de SDP, Delfí Roca i Victor Naudi, ahir. Foto: ÀLEX LARA

el President de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, i el membre de la Comissió de Política Nacional (CPN), Delfí Roca, van tornar a utilitzar ahir l'expressió «contraban legislatiu» –que Jaume Bartumeu va fer servir per qualificar el que el Govern de DA va fer amb la llei del Pressupost– per explicar que l'Executiu està «utilitzant la reforma dels complements de jubilació per modificar altres aspectes de la Llei de Funció Pública». Naudi va dir que «les prejubilacions s'han de tocar, però en un context més global, tocant la Llei», i va afegir que «en tres anys el Govern només ha aconseguit crispar els funcionaris» ja que «no hi ha hagut cap diàleg». Roca va dir que, per altra banda, «si s'havia de retallar per estalviar, ¿per què s'amplia ara a altres cossos? ¿Per repartir-les? Si fos així potser hi estaríem d'acord, però no podem evitar pensar que el motiu ha estat que, un cop més, el Govern ha cedit a les pressions de determinats sectors o microlobbys».

INEXISTÈNCIA DE POLÍTICA TURÍSTICA / «El Govern no té projecte turístic com tampoc el té de país. Actua per promocions». SDP va dir ahir que una de les coses que ho demostra, entre d'altres, és el fet que el Govern encara «tingui al calaix» la revisió de la qualificació hotelera, que tant per Naudi com per Roca «és bàsica per aconseguir un turisme de qualitat». Naudi va explicar que el fet de no tenir-la provoca dos greus problemes: en primer lloc disparitat de preus i «competència deslleial», i en segon lloc «el fet de no seguir l'estàndard internacional, pot provocar que el client se senti enganyat i no torni».

No és en l'únic punt on, segons SDP, s'està enganyant. Ahir també van reiterar que l'error en les estadístiques del desembre «ha demostrat que el departament no té credibilitat». Segons Roca la metodologia no funciona «quan un comptador pot estar espatllat mesos i ningú se'n adona i les dades no quadren».

Finalment, pel que fa al projecte de «la llum de colors», Naudi va dir que el Govern «ven fum» i Roca que dubta molt que el grup mixt li doni suport quan es presenti al Consell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT