PUBLICITAT

López diu que la reforma de les jubilacions «té un enfoc equivocat»

  • El PS critica la reducció de la partida per al departament de Justícia, «la més baixa dels últims anys»
L. F .M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Pere López. Foto: TONY LARA

Els socialdemòcrates pensen que són comprensibles les reaccions que estan tenint funcionaris i sindicats per la reforma de les pensions que està duent a terme el Govern, ja que parteixen «d'un enfocament equivocat» i «és normal que estiguin creant malestar». El primer secretari del partit, Pere López, va dir ahir que «s'està reduint el debat de la reforma de l'Administració a només els complements de jubilació», quan «DA havia promès una reforma general».Així doncs, pels socialdemòcrates «no enfocar-ho de forma global demostra incompliment i incapacitat del Govern per dur a terme les reformes que tant ha anunciat».

López també va lamentar que no s'hagi aprofitat la feina feta pel Govern del PS a través de la taula de funció pública, en la qual «vam tancar acords importants sobre diferents qüestions», com la carrera professional – i «no només sobre complements de jubilació»–, i que el Govern de DA «té a sobre la taula des de l'abril del 2011». També va voler subratllar que «nosaltres no hem estat cridats a cap taula de conversa».

Pel que fa al dret a vaga (el Govern va anunciar dimecres passat que el legislarà), el primer secretari del PS va dir que «no entenem perquè ha de ser independent del Codi de Relacions Laborals» en el qual el grup parlamentari de DA «diu que està treballant». És a dir, «no entendrem que el nou codi de relacions no inclogui el dret a vaga».

PREOCUPACIÓ PER LA JUSTÍCIA / Seguint en la mateixa línia, López també va subratllar ahir com a «incompliment electoral» el fet que el Govern de DA hagi reduït el pressupost destinat al departament de Justícia.

Un departament que «té dificultats dia a dia», i per tant, «sobta que la partida sigui la més baixa dels darrers anys». Concretament, si es compara amb el projecte de llei de Pressupost del 2011 elaborat pels socialdemòcrates, «la reducció és del 25%», passant dels 9,5 ,milions als 7,5 per a aquest any.

Segons López, «el fet que el pressupost per a la Justícia es retalli ens hauria de preocupar a tots molt més», ja que actualment «no disposa ni dels espais ni dels recursos per fer bé la seva feina».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT