PUBLICITAT

Andorra Turisme aportarà 25.000 euros a la 37a Volta als Ports

  • La marxa cicloturista, que aspira a arribar als 800 participants, situa la data el pròxim 6 de juliol
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels participants agafa un got d'aigua just abans de les rampes del Serrat, durant l'edició de l'any passat Foto: ÀLEX LARA

Una vegada es va confirmar el passat setembre que Andorra Turisme no aportaria ni un euro més a l'Étape, que unia Barcelona i la Coma d'Arcalís, per considerar que no havia donat els resultats desitjats pel que fa a la participació –no es va arribar ni als 500 corredors, tot i els 35.000 euros que en rebia–, la Volta als Ports serà la gran beneficiada, en la que serà una aposta clara dels diners públics. Hi haurà una inversió d'Andorra Turisme de 25.000 euros, que gairebé dobla la subvenció de 2013, i oblida els 5.000 que s'hi van destinar en 2012.

La intenció de la marxa cicloturista andorrana és arribar «als 800 participants». Així ho va confirmar ahir el president de l'Agrupació Ciclista Andorrana, Pau Iglesias, que també va concretar la data final: serà el pròxim 6 de juliol. En l'edició anterior, la Volta als Ports va arribar als 474 participants. La seva evolució és evident, ja que en 2010 en van ser 220, en 2011 van arribar als 270 i en 2012 als 330.

Els 25.000 euros d'Andorra Turisme estan destinats a la promoció de l'esdeveniment. Per exemple, hi ha contractades quatre pàgines en les edicions de març, abril, juny i juliol de la revista espanyola Ciclismo a Fondo, mentre que a França també es faran altres dues pàgines en una altra revista especialitzada.

EL RELLEU DE LA QUEBRANTAHUESOS / La marxa cicloturista Quebrantahuesos és la mare d'aquestes cites ciclistes. Amb més d'11.000 participants, no té rival, però a Andorra es pensa que l'oferta del Principat i de la Volta als Ports pot ser al nivell. De fet, el recorregut, tot i ser la meitat de quilòmetres que la cita aragonesa, té el mateix desnivell acumulat, superant els 3.000 metres, i en un paratge purament dels Pirineus. A més, la Quebrantahuesos té un cost de 60 euros (més quatre per reservar plaça per a un sorteig que es fa, vista la demanda que hi ha), quan la prova andorrana són 30 euros. En cada prova, a més, si el participant no és federat, el preu s'incrementa en 10 euros per la llicència d'un dia.

SORTIDA DES DE LA MASSANA / El recorregut d'aquest any varia d'inici perquè la sortida ja no és des de Santa Coloma, sinó des de la Massana per tenir més espai al Prat del Colat. Es pujarà al poble d'Ordino per baixar pel túnel dels Dos Valires (la demanda a mobilitat està feta), i després frontera i tornada a la Rabassa, la Comella, Canillo, Ordino i la Coma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT