PUBLICITAT

«Això no és creible, no m'ho empasso»

J. R. BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Per a alguns advocats de l'acusació no hi ha res tancat i encara queda molta instrucció per fer. «No em puc creure que durant dos anys no hi hagi cap més gravació i que tot s'hagi fet des del circuit. Això és una llarga marxa», va exclamar ahir un dels lletrats. Es referia a l'única prova que s'ha pogut presentar: una conversa que l'exdirector va gravar des del seu despatx amb un policia perquè tenia indicis que un agent l'estava difamant.

Fonts de l'acusació van ser molt directes, i es van referir com a «rectificació» a la segona declaració de Sancho. «No és creïble i la batlle ho té molt clar. És evident que es va alinear amb Peralba per defensar que tot va ser legal, però em costa creure que Sancho, que és una persona molt seriosa i meticulosa, no ho tingués molt clar quan va declarar el dia 3. Per a mi aquell dia és quan va ser sincer».

L'estratègia dels advocats de les acusacions particulars és ara provocar més proves. Estan convençuts que poden destapar alguna anomalia, i ho escenifiquen pel comportament de la defensa: «No s'han atrevit a demanar el sobreseïment del cas perquè saben que encara queden coses per veure». Així, encara que la batlle encara no ha fet la citació oficial, s'espera la declaració per a finals del mes que ve de personal informàtic i de manteniment.

Des de l'acusació es llancen més interrogants: «¿Perquè es volia una instal·lació tan potent si no es feia servir per a res?». O una altra: «¿Com és possible que el sistema es posi en gravació continua sense que ningú se n'adoni, a causa de la intervenció d'una empresa externa?». ¿Ho sabrem algun dia? 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT