PUBLICITAT

Albert Pintat defensa la integració a la UE si no prospera l'associació

  • Critica la lentitud del Govern a l'hora de tirar endavant temes claus pel país
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pintat i el cap de Govern, Toni Martí, en un acte oficial. Foto: TONY LARA

L'excap de Govern, Albert Pintat, creu que si no es pot assolir un bon acord d'associació amb Europa, una bona opció seria la plena integració. Així ho va manifestar ahir en una entrevista concedida a RNA, en què va assenyalar que el model que li escau a Andorra és el de l'Espai Econòmic Europeu, però que si no pot ser aquest «tant per tant sabata grossa», referint-se a la integració com a membre de ple dret.

Pintat va parlar de les relacions d'Andorra amb Europa i es va mostrar partidari de la plena integració si l'acord d'associació no és favorable. En aquest sentit, va ser clar dient que «si em voleu aplicar les vostres regles, deixeu-me entrar al vostre club» ja que considera que si no tens representativitat, no es poden imposar les regles. A més, l'excap de Govern creu que «s'ha d'estar a dins» per competir en igualtat de condicions.

Pel que fa al cabal legislatiu que s'hauria d'assumir, Pintat va recordar que amb l'Acord Monetari «ja l'estem assumint» i amb un acord d'associació també passaria el mateix, de manera que «fetes un parell de reserves o clàusules de salvaguarda» es podria pensar en una integració plena a la UE. A més a més, va afegir que s'ha de fer un tracte que «condicionarà la nostra prosperitat» i per això el país no s'ha de fiar dels altres «que ens volen tant bé».

Pintat també va parlar sobre la nova fiscalitat. En aquest sentit, no es va oposar a la implantació d'un IRPF però considera que seria «una imprudència greu» aplicar aquest impost a un col·lectiu de 5.000 persones que «viuen aquí per la seva opacitat fiscal» i precisament en un moment en què molts països lluiten per atreure residents fiscals.

Un Govern lent / Finalment, i també durant l'entrevista, l'excap de Govern va dir que no entén com és que hi ha temes que el Govern de Demòcrates per Andorra encara no ha tirat endavant. Pintat considera que hi ha una majoria prou àmplia per haver premut l'accelerador. I va recordar que governar és prendre decisions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT