PUBLICITAT

Cinca: «No hi ha raons de fons perquè el PS no voti l'IRPF»

  • El portaveu del Govern creu que l'únic objectiu de Nomen «era crear confusió» per anar en contra de l'impost
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre portaveu, Jordi Cinca, i el ministre d'Interior, Xavier Espot, ahir abans de la compareixença. Foto: ÀLEX LARA

«Ami m'agradaria que la Llei de l'IRPF fos aprovada per unanimitat. Tots estem d'acord en la necessitat de complementar el marc fiscal», va assegurar ahir el portaveu del Govern, Jordi Cinca. El PS però, ja va anunciar dimarts que no votarà aquest IRPF perquè el considera «un model injust per la classe mitjana». Cinca va dir que «no ho comparteixo» i va afegir que les propostes dels socialdemòcrates, són les que provoquen una «desnaturalització del impost». El portaveu del Govern va concloure que «no hi ha raons de fons perquè el PS no voti a favor», i tot i que l'IRPF que proposa el PS «entenc que és un model diferent, està establert sobre bases molt iguals».

També en referència a l'impost, Cinca va voler respondre ahir a la preocupació dels residents passius que ja són al Principat per la futura aprovació de la Llei de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, dient que «la llei garanteix un model fiscal molt competitiu». Va recordar que l'IRPF compleix diversos objectius: «Tractar tothom per igual, independentment de la tipologia de residència» i «permetre l'accés als convenis de no doble imposició»

Cinca va voler subratllar que «la llei és extremadament generosa» i permet que «tot allò que paguis a un altre país ho restis de la quota de liquidació», per tant, com «segur que estem parlant de gent que compleix amb les seves obligacions als altres països», segons Cinca, l'impost els hi hauria de semblar atractiu.

Del fet que el manifest de queixa dels residents passius rebés el suport dels dos últims caps de Govern i de síndics, Cinca va dir que al Govern «no ens suggereix res» i va dir que des de l'Executiu «tenim respecte i consideració per les opinions dels que han tingut altíssimes responsabilitats», però va afegir que «cada Govern en el moment que li toca governar ho ha de fer en relació a les necessitats del país», i aquest ho ha fet «prenen les seves decisions basant-se amb el que és el millor per a Andorra el 2014».

CREAR CONFUSIÓ / Pel que fa a les declaracions de l'exconseller Eusebi Nomen, Cinca va dir que el Govern no havia entés «el raonament de sortida ni la premissa» de l'argumentació en la qual justificava que l'IRPF no era necessari pel país i que el cap de Govern havia mentit, i va afegir que «crec que el seu únic objectiu era crear confusió per acabar afavorint un discurs en contra de l'impost». Finalment, també va voler deixar clar que «al marge de complementar el marc fiscal» l'IRPF té com a objectius els CDI's, i va afegir que «no es pot concloure d'un informe del comissari Semeta si és o no és necessari». Pel que fa a les dues vies de negociació obertes amb la Unió Europea, Cinca va dir que, per una banda, «estem en fase de negociar la fiscalitat de l'estalvi, de la qual la condició més significativa és que tots els països seguim les mateixes regles i calendaris», i, en paral·lel, «Andorra tracta la seva relació amb Europa amb un acord d'associació, amb l'objectiu d'avançar cap al mercat únic». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT