PUBLICITAT

Justo: «El ritme a la part baixa és infernal, no pots ni respirar»

  • L'FC Andorra va perdre dissabte després de cinc jornades i té la promoció de descens a un punt
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Instants després del final del partit entre el Martinenc i l'FC Andorra ?de groc?, diumenge a Barcelona Foto: FACEBOOK

Marc Vales va debutar diumenge amb l'FC Andorra, amb derrota al camp del Martinenc. Aquell partit va significar la fi a una ratxa de cinc jornades consecutives sense perdre, dada estadística que feia preveure que la distància amb la zona vermella ja era prou còmoda. Però no ha estat així.

Ara l'equip que dirigeix Justo Ruiz està només un punt per sobre de la promoció de descens, propietat del Balaguer, i tres per sobre del descens directe, que té al Marianao Poblet com a quart per la cua. La lluita per la salvació està sent duríssima i el tècnic tricolor així ho accepta: «El ritme a la part baixa és infernal, una bogeria, no pots ni respirar i quan semblava que ens allunyàvem del perill, perds i els tornes a tenir a tots a sobre», va admetre.

L'FC Andorra és 12è a la taula, té 35 punts i Justo opina que amb 41 la permanència serà una realitat. «Hi ha enfrontaments directes que faran que alguns equips es despengin. Amb dues victòries crec que podrem respirar tranquils». Queden cinc jornades i l'Andorra ha de jugar el pròxim cap de setmana a casa davant el Torredembarra –equip de la part mitja que té la permanència matemàtica a tocar–, després li toca viatjar a Amposta –rival directe–, rebre el Torreforta , anar a Tàrrega –tots dos lluiten per l'ascens– i per acabar jugar amb el Balaguer a casa.

Per a Justo no valen especulacions: els sis punts s'han de sumar ja. En les dues pròximes jornades. «No ens podem permetre una altra cosa», aclareix, «perquè qui sap si després necessitem més». El tècnic té en vermell sobretot el duel de dissabte amb el Torredembarra, el qual defineix com «el més important de la temporada». I té la seva lògica: «Hem de guanyar sí o sí perquè Amposta i Balaguer s'enfronten entre ells i un es quedarà enrere; en la següent jornada juguem a Amposta... Hem d'evitar entrar en la zona de promoció com sigui».

Al camp del Martinenc no van haver-hi amonestacions i tampoc no hi ha cap lesionat, per tant dissabte tothom estarà a disposició. L'Andorra afronta la recta final amb preocupació, però també amb més garanties, gràcies als fitxatges de Vales i Edu Sánchez, que amb Ilde i Moisés formen una defensa de garanties. Important, perquè l'Andorra és el segon equip que més gols encaixa en el grup 2 de la Primera Catalana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT