PUBLICITAT

Cinca: «L'ACB és exigent de manera desproporcionada»

  • El ministre portaveu veu més a prop l'acord entre el Govern i el club
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca, ahir en la compareixença com a ministre Portaveu. Foto: TONY LARA

Com cada dimecres, el ministre Portaveu Jordi Cinca va fer la compareixença de premsa davant els mitjans de comunicació per fer la posada al dia dels temes d'actualitat. I entre ells, va parlar del River Andorra MoraBanc i com va la feina de l'ascens als despatxos.

Cinca va obrir el monòleg insistint en què el Govern ajudarà en tot el que pugui «dins de les nostres possibilitats» i de fet va afegir: «M'agradaria pensar que estem més a prop d'aconseguir-ho», després de la reunió que va mantenir el dilluns passat amb Gorka Aixàs, després de la mantinguda tres dies abans amb el propi cap de Govern.

Cinca no va obviar les dificultats econòmiques existents per fer oficial l'ascens a la Lliga Endesa, però també va recordar que hi ha «altres qüestions» com ara adaptar el pavelló a les exigències de la normativa i en aquest sentit va ser crític i rotund: «L''ACB és extremadament exigent, fins i tot desproporcionadament exigent, en relació amb la realitat econòmica d'Espanya i del que és el bàsquet avui en dia», va indicar, sense oblidar-se tampoc de respondre al president del Valladolid, Juan Vela, qui va uns dies va alertar que miraria «amb lupa» el procés d'ascens del BCA per les condicions fiscals d'Andorra: «‘els condicionants i la realitat d'Andorra són coneguts abastament per la Federació Espanyola de Bàsquet i per l'ACB, ja que fa anys ja va tenir com a soci al BCA», va rebatre Cinca.

Amb tot, el ministre Portaveu i de Finances ha remarcat que la feina de despatxos per consumar l'ascens no és fàcil de tirar endavant: «No és un projecte de pocs diners, però alhora és un il·lusionant, que té molta gent al darrera i que té la capacitat d'aglutinar i generar una il·lusió molt important». És per això que va deixar clar que la voluntat del Govern és ajudar «tant com pugui», de manera que en la negociació amb el BCA, tots dos es troben «al mateix costat de la taula».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT