PUBLICITAT

Amàlia Vinyes passa de puntetes en el debut a Nürburgring

  • Registra un penúltim lloc i un abandó, per una avaria mecànica i una topada amb un rival
EL PERIÒDIC
NÜRBURGRING

Periodic
El León d'Amàlia Vinyes, ahir en un revolt al circuit de Nürburgring Foto: FOTOESPORT

Amàlia Vinyes va passar de puntetes pel mític circuit alemany de Nürburgring en el debut a l'Eurocup Seat León 2014. Tot va anar en contra de l'andorrana ja des dels entrenaments lliures i un cúmul de desgràcies ja en les dues carreres van originar que obtingués una penúltima posició i un abandó.

El cap de setmana va donar la benvinguda a la petita dels germans Vinyes, que amb un cotxe nou ha haver de fer front a la pluja i la boira en els entrenaments lliures de dissabte. La situació va canviar hores després en la segona mànega i també en les sessions oficials, amb la pista ja completament seca, i l'andorrana va començar a trobar-se còmoda per aconseguir el dotzè millor temps. «Hagués pogut rebaixar alguna dècima més però tot i que sortiré des d'una posició de la graella incòmoda, estaré a prop dels millors», descrivia abans d'iniciar la primera carrera.

Els pilots havien de completar 12 voltes i Amàlia va protagonitzar una excel·lent sortida i va millorar una posició. Malauradament en la tercera volta el seu Seat León va perdre potència i va passar directament a la cua: «El cotxe no passava dels 60 km/h. Segons sembla és un problema de joventut del cotxe que han tingut cinc pilots més. Vaig aturar-me per tornar a engegar el cotxe i aquest va tornar al seu rendiment normal, però llavors ja m'havia avançat tothom», admet. Va creuar la meta la quinzena i penúltima, en una carrera amb quatre eliminats.

La situació no va millorar en la segona carrera, però per motius diferents. De nou l'andorrana va fer una gran sortida i un dels rivals als que va avançar, Jordi Oriola, la va tocar per darrere. L'eix i la roda posteriors van quedar danyats i es va veure obligada a retirar-se.

Després d'una primera cita plena d'incidents, la pilot tricolor tornarà a l'Eurocup el cap de setmana del 23 de maig a Salzburg (Àustria).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT