La UE jugarà l'Europa League

• L'equip colomenc desbanca el Sant Julià del segon lloc derrotant-lo en l'última jornada del ?play-off' pel títol
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Boris i Roca mostren una samarreta d'ànims quan celebraven el segon lloc en la Lliga després de superar el Sant Julià, ahir a Aixovall Foto: TONY LARA

la segona plaça europea ja té propietari després del bitllet a la Champions League aconseguit per l'FC Santa Coloma com a campió de Lliga. És per al seu veí colomenc, la UE, que ahir va desbancar de la segona posició al Sant Julià en l'última jornada del play-off pel títol, en imposar-se en un enfrontament directe contra els lauredians per 1-0.

El subcampionat dels d'Emiliano González li permeten jugar l'Europa League i encara queda una plaça vacant per a un club andorrà. Serà per al campió de Copa, sempre i quan no la guanyi un equip colomenc. Si això succeís passaria a ser per al tercer classificat de la Lliga, és a dir, per al gran perjudicat ahir, un Sant Julià que l'estiu passat ja va quedar-se fora d'Europa. El torneig del KO es reprendrà el cap de setmana vinent amb l'anada de les semifinals: Lusitans-UE d'una banda i Sant Julià Santa Coloma de l'altra.

EL GOL, AL MINUT 45+3 / L'equip que dirigeix Raúl Cañete tenia prou amb un empat per mantenir la segona posició i en la primera part va sortir a defensar el 0-0, sense presses cada vegada que s'aturava el joc, i sense gaire afany per buscar la porteria de Friday. Davant l'especulació, la UE va anar guanyant-li terreny i tot i que en comptagotes, va gaudir d'alguna ocasió clara com una de Gabi Riera complert el quart d'hora de joc o una altra de Víctor Bernat al 27. Precisament el punta colomenc va ser protagonista poc abans del descans en xocar amb Ruiz quan disputava una pilota aèria. Van topar cap amb cap i tots dos van haver de ser embenats.

Aquest incident va obligar l'àrbitre a allargar la primera part... I quan es complia el minut 48, Boris va rebre enganxat a la banda dreta i va centrar en ras al primer pal, on Gabi Riera va rematar entre un defensa i el porter.

En la segona part va ser el Sant Julià el que va jugar a contrarellotge i molt tocat psicològicament. Tractava de fer mal l'equip de Cañete, però s'ofegava quan arribava a tres quarts de camp o quan buscava penjar pilotes. El pla B, ja superat el minut 75, va ser atacar per les bandes; principalment per la de Fabio, l'esquerra. Però llavors els lauredians ja jugaven amb un home menys, arran de l'expulsió de Ruiz quan va fer falta a Rubio a la frontal de l'àrea gran sent l'últim home.

El propi Rubio va xutar aquella falta, al minut 73, i Coca va posar la punta dels dits per evitar el segon gol i a partir de llavors va arribar el patiment, originat a la banda de Fabio amb un parell de centrades de perill que no va arribar a rematar ningú i una tercera al segon pal al minut 80 que Carlos Pérez, absolutament sol al segon pal, va rematar de cap alt amb Friday venut. Una errada de Coca al 85 en la seva pròpia àrea va estar a punt de sentenciar el matx, però en la següent acció Carlos Pérez va fer un xut creuat que poc li va faltar per entrar per l'escaire. En un final d'infart, la UE també va ser més eficaç que el rival.

En l'altre partit, del tot intranscendent, el Lusitans va guanyar per 0-2 a l'FC Santa Coloma. Luis al minut 81 i Bruninho al 85 van donar el triomf al conjunt que entrena Vicenç Marqués, el qual ha acabat la Lliga en la quarta posició i només té opcions de jugar l'Europa League si guanya la Copa.