PUBLICITAT

Nova Federació a la vista

  • El president del Club Serradells i el del Santa Coloma treballen per crear l'ens que regularitzi aquest esport
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

el pàdel és un esport social de moda, que està pujant com l'escuma en els últims dos anys al Principat. Vista la febre que hi ha al país i que cada dia hi ha més practicants, els dos clubs oficials que hi ha actualment, el Serradells i el Santa Coloma, han iniciat contactes per crear una Federació.

Eduard Magrinyà, president del Serradells, és qui ha iniciat aquests tràmits amb l'ajut de Patrick Garcia, directiu del club colomenc. «Això serviria per obrir-nos a les competicions internacionals, a regularitzar el reglament i un rànquing de jugadors. S'oficialitzaria tot», explica Magrinyà com a avantatges de tenir un ens regulador, sense fixar una data concreta perquè sigui oficial.

ONZE PISTES A TOT EL PAÍS / Andorra té actualment onze pistes de pàdel: una al Pas de la Casa, tres a AnyósPark, dues a Santa Coloma i cinc als Serradells. Aquest últim és el més gran del Principat també en socis, amb uns 120 gràcies al sistema que han instaurat perquè tota la gent pugui jugui, tingui o no algú conegut per fer-ho.

«El més important és que aquí ningú no necessita tenir una parella i dos rivals més per jugar. Nosaltres ens encarreguem de buscar-li», detalla Magrinyà. «Hem creat un grup de whatsapp i allà la gent sempre genera partits, si necessites algú per jugar només han d'enviar un missatge i sempre el trobes al moment. A més tenim una Lliga a la qual es pot apuntar tothom que vulgui, repartida en divisions perquè tothom jugui sempre amb gent del seu nivell». Això funciona fins al punt que en l'any i mig d'existència de les pistes i també del club capitalí, s'ha superat el miler de visitants, uns 200 dels quals són dones. El sexe femení també té interès i de fet forma prop d'un vint per cent dels abonats.

Els preus –detall important– el fan un esport assequible per a gairebé tota la societat. Als Serradells hi ha una quota anual de 120 euros que permeten llogar una pista per tres euros l'hora amb l'afegit de poder fer una reserva amb cinc dies d'antel·lació. Els no socis paguen el doble i només poden sol·licitar pista el mateix dia que vagin a jugar.

UN ATRACTIU PER AL TURISTA / Magrinyà va matisar que entre el miler de persones que ha jugat alguna vegada als Serradells, hi ha un percentatge de turistes, que troben en el pàdel un reclam més: «Sobretot tenim demandes de gent de fora a l'hivern. I no són poques. L'avantatge és que com tenim pistes a cobert no cal que sigui de dia ni que faci bon temps».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT