PUBLICITAT

Chetty reivindica que la gent amb més talent faci d'ensenyants per ajudar a la integració

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El professor Raj Chetty -segon per la dreta- en la cerimònia d'ahir. Foto: ÀLEX LARA

El professor Raj Chetty va reivindicar ahir la necessitat que «la gent amb més talent es dediqui a l'ensenyança», per tal d'aconseguir uns millors resultats acadèmics i una millor integració dels nens i nenes de famílies amb menys possibilitats econòmiques. Ho va dir en rebre el tercer Premi Internacional Calvó Armengol, que atorguen de forma bianual el Govern d'Andorra, la Fundació Crèdit Andorrà i la Barcelona Graduate School of Economics. Chetty, que actualment ocupa la càtedra d'Economia William Henry Bloomberg de la Universitat de Hardvard, als Estats Units, ha realitzat recentment un estudi que demostra que «si estàs en una zona on hi ha més segregació, on els ingressos familiars són més baixos i on hi ha més discriminació, les possibilitats que tens de pujar en l'escalafó social són més baixes».

Chetty va rebre ahir el premi, que està dotat amb 30.000 euros i que s'entrega cada dos anys a un economista o científic social menor de 40 anys que hagi contribuït al coneixement de l'estructura social i les implicacions que té sobre les interaccions econòmiques. Precisament, recentment Chetty ha realitzat diferents recerques sobre mobilitat intergeneracional, especialment als Estats Units.

El professor va explicar que «el que estem estudiant fa referència a la mobilitat social, i el que fem és analitzar els nivells d'ingressos de la població de diferents àrees i mirem com poden millorar l'ascensió i la mobilitat social». En aquest sentit, va indicar que «als Estats Units disposem de dades de més de 40 milions de nens i nenes i de les seves famílies».

Chetty va remarcar que les principals solucions per revertir aquestes situacions passen per «millorar les escoles i posar-hi bons professors, també per crear zones mixtes on no es concentri tota la pobresa sinó que es barregin famílies de nivell econòmic més alt i d'altres de més baix», informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT