PUBLICITAT

L'escola espanyola no estarà unificada fins al curs 2016-17

  • Els centres no permeten fer més inscripcions a maternal
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
L'escola espanyola d'Escaldes. Foto: EL PERIÒDIC

la Comissió mixta hispanoandorrana d'educació va acordar en la seva darrera reunió celebrada dimarts a Madrid mantenir els grups de les escoles d'Encamp i Sant Julià els dos cursos vinents i incorporar-los abans del curs 2016-2017 als centres d'Escaldes i Andorra la Vella. Així ho van fer públic mitjançant un comunicat emès pel Ministeri d'Educació del Principat, on s'indica que durant el curs 2014-2015 se seguirà treballant per a la creació del centre integrat.

La Comissió mixta hispanoandorrana d'educació va recordar que el curs 2012- 2013 es va anunciar la voluntat de crear un centre educatiu públic espanyol integrat, encara que la ministra d'educació, Roser Suñé, ja va indicar que no necessàriament es deixaria un sol centre sinó que es coordinarien les instal·lacions amb una sola direcció.

Així, la comissió ha decidit que durant el curs 2014-2015 i 2015-2016 es mantindran els grups de les escoles d'Encamp i Sant Julià, però ja no es podran fer noves inscripcions a maternal com s'ha permès finalment aquest curs amb els nens que estaven preinscrits. Durant aquests dos cursos es buscarà la fórmula per incorporar els alumnes als centres d'Escaldes- Engordany i Andorra la Vella, de manera que els altres dos deixarien d'oferir el servei per al curs 2016-2017.

Durant els dos propers cursos la Comissió Tècnica «seguirà el treball de creació del centre integrat». Des de l'ambaixada espanyola van mostrar el seu acord amb aquesta transició, encara que per ara no s'ha especificat com es farà el transvasament d'alumnes d'uns centres als altres ni com es garantirà el transport dels escolars que fins ara estudiaven a Encamp o Sant Julià.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT