PUBLICITAT

Espanya i l'EENSM ampliaran aliances

  • Moreno ofereix suport formatiu i intercanvi d'especialistes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Moreno i Díez conversen, ahir durant la visita a l'EENSM Foto: G. L. T.

L'ambaixador d'Espanya, Alberto Moreno, va mostrar la predisposició del govern espanyol a col·laborar amb l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), tot oferint-li suport en diversos àmbits. Durant una visita a les instal·lacions realitzada ahir al matí, va remarcar que el suport no té perquè ser només econòmic, sinó que podria consistir en «un intercanvi a nivell formatiu, d'especialistes o d'experiències», amb l'objectiu que «tothom hi guanyi, tant Espanya com Andorra». En aquest sentit, la presidenta de la junta rectora de l'EENSM, Pilar Díez, va mostrar la seva satisfacció per aquestes paraules i va assegurar que l'ideal seria obtenir «un suport mixt, ja que no tot s'acaba amb la col·laboració econòmica».

Moreno va remarcar que la predisposició a col·laborar «hi és tota» i va lloar la tasca que realitza l'escola. En aquest sentit, va voler ressaltar que «estan molt satisfets de la relació que tenim i del suport que dóna l'escola de Meritxell als nois amb certa discapacitat que estan al sistema espanyol». L'ambaixador va assegurar que quan «he estat a les escoles he pogut veure aquesta col·laboració i tots els comentaris que m'han fet els professors i els directors han estat positius».

En relació a l'ampliació de la col·laboració, va explicar que a Espanya «tenim experiències similars, amb intercanvis a nivell de formació, que poden ser molt útils en moments determinats». Aquesta fórmula, doncs, la de l'intercanvi a nivell formatiu o d'experiències, seria una de les que es podria dur a terme, de manera que especialistes d'Espanya poguessin donar suport a l'escola.

Tot plegat, va puntualitzar Moreno, «ho hem de parlar, veure quines possibilitats tenim, definir quina és la millor i aplicar-la», però va deixar clar que la voluntat «és plena i ho farem».

Per la seva banda, Díez, es va mostrar satisfeta per aquestes paraules. Va assegurar a l'ANA que el més positiu seria obtenir un «suport mixt» de part del govern espanyol, és a dir, una ajuda que barregés la vessant econòmica amb altres aspectes.

Relleu a l'ambaixada / Pel que fa al seu relleu al capdavant de l'Ambaixada, que ara agafarà Manuel Montobbio, Moreno va assegurar que encara no se sap quan es produirà, tot i que va augurar que «no trigarà gaire».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT