PUBLICITAT

Jiménez inaugura l'exposició 'Cistells' al Centre Cívic

  • La mostra estarà oberta fins el tres d'octubre i recull més de 60 cistells de tots els tipus
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Divendres passat a les vuit del vespre es va inaugurar al centre cívic El Passeig de la Seu d'Urgell l'exposició Cistells a càrrec de l'artesana alturgellenca Leonor Jiménez. La mostra, que es podrà visitar fins el 3 d'octubre, recull més d'una seixantena de cistells entre els quals s'hi poden trobar cistells per anar a recollir bolets, per posar el pa, per recollir la roba o per guardar-hi les andròmines.

Leonor Jiménez, nascuda a Osca però que porta més de 40 anys vivint a la Seu d'Urgell, és una artesana del vímet des que tenia 12 anys. Actualment, fa tallers de cistelleria a l'Escola Municipal d'Art de la Seu. En aquest nou curs, els tallers s'iniciaran el pròxim 8 d'octubre.

La cistelleria és un art que es troba en vies d'extinció, ja que les bosses de plàstic han reemplaçat la funció dels cistells. En aquest sentit, Leonor Jiménez explica haver-se adonat que actualment no es valora suficientment l'artesania del vímet, la qual comporta anar a recollir el material i preparar-lo per poder-lo treballar.

Jiménez recorda que anys enrere a cada casa hi havia vimeteres i que quan era l'època les podaven i els gitanos artesans en feien cistells que servien per recollir els diferents productes de la terra que s'hi conreaven. L'objectiu de l'exposició del centre cívic d'aquesta tardor és, doncs, rescatar de l'oblit aquest ofici.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT