PUBLICITAT

Morlán destaca l'esforç del govern espanyol per les obres del Pirineu

  • Es refereix a la represa dels treballs a la N-145 i la variant de Gerri de la Sal
  • L'eix pirinenc és una prioritat per al Ministeri de Fomen, assegura
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Nadal, Cunillera i Morlán, durant la roda de premsa. Foto: ACN / LAURA CORTÉS

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures espanyol, Víctor Morlán, va destacar divendres el gran esforç del seu govern per no aturar les obres públiques més importants del Pirineu. Quant a la zona de l'Alt Pirineu català, el polític va citar la continuïtat dels treballs a la N-145 entre la Seu d'Urgell i Andorra, així com la variant de Gerri de la Sal, dos projectes que no es veuran afectats per la retallada pressupostària provocada per la crisi econòmica.

En una roda de premsa a Lleida, Morlán va insistir en l'esforç inversor del govern espanyol a la zona del Pirineu i va defensar la decisió de "tirar endavant" obres considerades claus i que no poden quedar aturades per la necessitat de contenir el dèficit públic. En aquest sentit, el secretari d'Estat espanyol d'infraestructures va citar la remodelació integral de la N-145 entre Andorra i la Seu d'Urgell, una obra que ha quedat desbloquejada després de la revisió efectuada fa unes setmanes i que va suscitar la intervenció del Govern d'Andorra per fer veure al seu homòleg espanyol la importància de la mateixa.

En una línia similar, Morlán també es va referir a la variant de Gerri de la Sal, al municipi de Baix Pallars, i que permetrà una circulació més segura i fluida de la N-260 al seu pas per la comarca. La millora de l'eix pirinenc, segons el secretari d'Estat, és una de les prioritats del govern espanyol. En aquest sentit, Morlan va citar també la millora de les connexions de la província de Lleida amb Aragó, Navarra i la cornisa Cantàbrica. L'autovia entre Lleida i Osca i la perllongació d'aquesta cap a Jaca i Navarra són per al secretari d'Estat un clar exemple de la prioritat que des del govern central espanyol es vol donar a la zona pirenenca.

Durant la seva compareixença de premsa, Morlán va estar acompanyat pel secretari de Mobilitat del Departament de Polític Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal, la vicepresidenta primera del Congrés espanyol, Teresa Cunillera, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT