PUBLICITAT

La travessa Carros de Foc triplica els participants en pocs anys

  • Aquest any hi ha hagut 2.500 reserves i 12.000 pernoctacions al refugis del Parc
  • La ruta té uns 60 quilòmetres amb 9.500 metres de desnivell acumulat
EL PERIÒDIC
ESPOT

Periodic
Uns excursionistes fan la travessa Carros de Foc al Parc Nacional d'Aigüestortes. Foto: ACN / MARTA LLUVICH

La travessa de muntanya Carros de Foc va néixer fa 10 anys i en aquest temps, s'ha consolidat com un referent per als amants de la muntanya. És una travessa circular que passa pels nou refugis del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb una altitud mitjana de 2.400 metres, un desnivell acumulat d'uns 9.500 metres i un recorregut d'uns 60 quilòmetres. També en aquest temps, s'han més que triplicat els participants de les primeres edicions i aquest anys registrarà més de 2.500 reserves, xifra que es tradueix en més de 12.000 pernoctacions als refugis.

Xavier Serratosa, guarda del refugi Josep Maria Blanch, explica que la travessa Carros de Foc representa un 20% del total de reserves que tenen durant l'any. Serratosa diu que la marca Aigüestortes i Estany de Sant Maurici porta molta gent i que el paisatge excepcional on estan ubicats els refugis contribueix al fet que molts amants de la muntanya opti per aquesta mena de turisme molt més econòmic que anar d'hotel.

Serratosa diu que durant els mesos de juliol i agost el seu refugi ha estat al 100% d'ocupació i al més de setembre ronda el 50% molts dies. Segons Serratosa, pràcticament cap hotel del Pallars registra aquestes xifres d'ocupació durant la mateixa època de l'any. El refugi Josep Maria Blanch disposa de 60 places. L'Elena, guarda del refugi Mallafré, coincideix amb destacar la massiva afluència d'excursionistes als refugis durant tota la temporada (del 5 de juny fins al 25 de setembre). El guarda del Josep Maria Blanch explica que molts dels muntanyencs, caminants o corredors que han fet la travessa repeteixen.

Durant aquest deu anys de vida de la marca de la travessa Carros de Foc ha quedat demostrat que amb la marca Parc Nacional d'Aigüestortes (creat al 1955) formen un bon tàndem i sol cal veure les xifres de reserves i pernoctacions que no deixen d'augmentar any rere any. Caminant pels senders que uneixen els refugis un s'adona que aquesta marca funciona.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT