PUBLICITAT

Camp espera que torni el FISE World Series si el cost és similar

  • Amb una despesa de 564.000 euros aquest any, la intenció seria traslladar-ho al mes de juliol
EL PERIÒDIC
PAL

Periodic
Un biker, ahir a la Caubella en una de les proves més espectaculars Foto: TONY LARA

El FISE World Series ha passat per Andorra el passat cap de setmana una mica d'amagat. D'espectacle, n'hi ha hagut, però de públic, ha estat escàs. Segons el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, no s'ha complert amb la xifra de les 10.000 persones, però sí «entre 7.000 i 8.000». Amb tot, sembla que es permet un marge d'error perquè aquesta era la primera edició a Andorra d'una competició que s'espera torni al 2015, tot i que la intenció seria que fos per un cost similar al d'aquest any (564.000 euros), i al mes de juliol. Ahir es tancava a la Caubella de Vallnord aquesta fita que ha estat durant els últims tres dies amenitzant també el Parc Central d'Andorra la Vella.

El Govern vol que el FISE World Series torni l'any que ve a Andorra, sempre i quant el cost sigui similar al d'aquest any. Així ho va assegurar el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, que va assistir a la celebració de les darreres proves de l'esdeveniment, ahir al migdia a la Caubella, a Pal. Camp va remarcar que la intenció és «que tornin», malgrat que «hem de fer un balanç final i veure quin ha de ser el cost l'any que ve, tot i que en principi no creiem que hagi de variar massa». Pel que fa a l'afluència de públic, Camp va admetre que «segurament no arribarem als 10.000 espectadors que esperàvem», però que «ens mourem entre les 7.000 i les 8.000 persones».

Ahir a la tarda van acabar les competicions del FISE World Series a Andorra, que coincidia amb la competició Extrem que se celebrava també a Barcelona, i retransmesa per Esports3 a Catalunya. Les finals andorranes de mountain bike i de wakeboard van servir per clausurar tres dies en què els esports extrems van ser els protagonistes tant al Parc Central d'Andorra la Vella com al sector de Pal de Vallnord. Tot i que el Govern encara ha de fer un balanç final de l'esdeveniment, el ministre Camp va destacar. «El primer que hem de dir és que la intenció és que tornin».

El ministre va afirmar que havien de fer «un balanç final i veure quin ha de ser el cost de l'any que ve, que en principi no creiem que hagi de variar massa». En aquest sentit, si es pot «encabir» en els pressupostos, tant d'Andorra Turisme com dels comuns d'Andorra la Vella i la Massana –en aquesta edició en van posar cada Comú 125.000 euros, i Andorra Turisme la resta: 314.000– , que van ser les tres institucions que l'havien finançat, Camp creu que es podrà repetir.

Pel que fa a l'afluència d'espectadors, Camp va admetre que «segurament no arribarem a les 10.000 persones que esperàvem, però sumant els tres dies i el concert de dissabte a la nit al Parc Central, ens podríem moure entre les 7.000 i les 8.000». Precisament, per tal d'atreure a més gent, de cara a l'any que ve el Govern es planteja un canvi de dates. «Hem vist que fer-ho el juny és difícil, ja que tot i que estem a finals de mes encara no és període de vacances», va remarcar. Una possible solució seria fer-ho «algun dels tres primers caps de setmana de juliol», ja que aquell mes «hi ha molta activitat turística al país, com ara el Cirque du Soleil, que esperem que torni l'any que ve, i molts esdeveniments esportius», de manera que si es fes «al mes de juliol podem tenir la garantia que vingui més gent». La voluntat del Govern és que la continuïtat o no d'aquest esdeveniment es pugui decidir abans d'acabar l'estiu.

En la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment del passat dijous, els organitzadors van anunciar la intenció de tornar al Principat en 2015 depenent d'aquesta primera cita, i incloure en el calendari, a més de Montpellier, Xina i Malàisia, dues proves a Amèrica del Nord i del Sud.

Per altra part, la cita andorrana va deixar guanyadors Julien Cudot (França) en roller i Daniel Dhers (Veneçuela) en BMX. Dissabte a la nit el Parc Central d'Andorra La Vella va acollir unes finals de gran nivell. Així mateix, en les proves celebrades ahir a la Caubella, en mountain bike va vèncer en pros Thomas Genon (Bèlgica) amb 97.33 punts, seguir per Antoine Bizet, mentre que en amateurs el triomf va ser per a Marcel Durbau Pimàs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT