PUBLICITAT

La Ronda dels Cims obre tres dies d'esport i muntanya

  • La cursa de 170km arrenca a les 7.00h, la Mític de 112km a les 22.00h, i la Celestrail de 83km a les 00.00h
R. M. S.
ORDINO

Periodic
A l'esquerra, uns participants a la Ronda dels Cims recullen els dorsals, mentre que a la dreta es veu l'ambient que ja es respira a Ordino Foto: ÀLEX LARA

Ambient d'esdeveniment de país el que es vivia ja ahir des de gairebé el migdia a Ordino, sortida i arribada de totes les curses –quatre, més la marxa solidària– de l'Andorra Ultra Trail Vallnord. Aquest matí, a les 7.00h, arrenca aquesta sisena edició amb la Ronda dels Cims, la cursa més llarga i exigent de 170km i 13.000 metres de desnivell acumulat. A la nit, s'iniciarà el Mític de 112km (22.00h) i el Celestrail de 83km (00.00h). Demà, torn per a la Marató dels Cims de 42km (8.00h), i diumenge la Solidaritrail de 10km (9.00h). Non stop.

Festival esportiu i de muntanya el que viu com cada any, des d'en fa sis, Ordino. El poble es transforma i ahir ja es veia el canvi, amb banderoles, carpa, arc d'arribada i els carrers a vessar de gent prima, gairebé xuplada, que disputaran les curses des d'avui. La tarda d'ahir va ser per als corredors de la Ronda dels Cims, que tenien l'horari establert per recollir els seus dorsals i assistir a les últimes explicacions dels organitzadors en un briefing de màxima expectació.

A la tarda, més activitat / Si de bon matí els gairebé 350 corredors de la Ronda dels Cims comencen la seva aventura, des de les 10.00h i fins les 19.00h els participants de la resta de curses podran recollir els seus dorsals i ser als corresponents briefings, que començaran a les 17.00h per als del Mític i el Celestrail, i a les 19.00h per al de la Marató dels Cims.

LA RONDA PER LA INFÀNCIA / Un dels atractius de la Ronda dels Cims d'aquesta edició serà la cursa que disputaran els quatre representants andorrans que formen part del projecte solidari la Ronda per la Infància. Joan Vilana, Edu Vergara, Lluís Sanvicente i Xavi Comas són els protagonistes d'aquest projecte: algú dels quatre ha d'arribar a la meta entre els 10 primers classificats. Si assoleixen el repte, el 100% del que aposti la gent serà destinat a ajudar la infància, i si no és així i la gent ho demana, es tornarà la meitat. Per participar en aquesta iniciativa, cal entrar en la web www.rondaperlainfancia.com.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT