Teixidó se situa 3r i Casal 5è a la general mundialista

BELLAVERDE

En el Quilòmetre Vertical de Bellevarde (Val d'Isère) disputat ahir i puntuable per a la Copa del Món de curses de muntanya, Ferran Teixidó va finalitzar 10è (39min 39s), Òscar Casal 17è (41min 34s) i Marc Casal 31è (46min 52s), en una prova guanyada per l'italià Marco Moletto amb un temps 36min 50s. Els tres atletes andorrans van puntuae en la 2a prova d'aquesta Copa del Món situant Ferran Teixidó i Òscar Casal, a dia d'avui, en 3a i 5a posició respectivament en la classificació general de la modalitat Kilòmetre Vertical.

La cursa d'ahir va ser molt explosiva, marcada per un recorregut molt exigent. «Hi havia uns trams molt pendents, una cursa de caminar amb els pals», va declarar Òscar Casal, que també va destacar les baixes temperatures: «Feia molt fred, a l'arribada estàvem a dos graus però en el recorregut no hi havia neu». El guanyador de la cursa va ser l'Italià Marco Moletto amb un temps de 36min 50s, seguit de l'eslovè Nejc Kuhgar i el català Agustí Roc.

En els propers dies Ferran Teixidó prepararà la pròxima cursa, la VK de Canazei (Dolomites, Itàlia) mentre que Òscar Casal tornava a Andorra per participar avui a la Marató dels Cims en una cursa on Marc és dubte. Xavier Teixidó, que aquest any ha optat per les curses de llarga distància, va començar ahir l'Ultra Mític de 113km.