PUBLICITAT

Domini andorrà

  • Trastoy (2n), Sanvicente (3r), Llucià (4è) i Rossell (5è) destaquen en el primer dia de la Ronda dels Cims
R. M. S.
ORDINO / SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
A dalt a l'esquerra, Lluís Sanvicente en persecució de Domi Trastoy, arribant a la Coma d'Arcalís; a la dreta, Carles Rossell, i a sota Vilana i Comas, junts tota l'estona Foto: àlex lara

Màxim espectacle i emoció el que transmetien ahir els corredors andorrans a la Ronda dels Cims que va començar a les 7.00h del matí. En el punt quilomètric 70, a la base de la Margineda, Domi Trastoy era 2n a 39 minuts del primer, Francesc Solé, Lluís Sanvicente 3r a deu minuts de Trastoy, Marc Llucià 4t a una hora del líder, i Carles Rossell 5è a hora i quart. El domini tricolor era aclaparador just abans de començar la nit, que sempre és decisiva en una cursa com aquesta. Fins els 170km, encara els hi quedava.

Si bé Andorra situava quatre corredors entre els cinc primera, a més el 20è i 21è arribaven Joan Vilana i Xavi Comas, sempre anant junts. Així mateix, també apareixien per la Margineda les primeres dones: Emilie Lecomte ho feia a les 20:21h del vespre , i uns 25 minuts després, Julia Boettgen. Les espases estaven en alt abans d'una nit lluminosa.

AMBIENT INTERNACIONAL A ORDINO / L'AUTV sap atraure persones de tots els indrets del món. Més de 30 nacionalitats es donen cita aquests dies a Ordino. Entre ells ahir destacava també un home de 74 anys, el francès Serge Bellenque, que es disputant la Ronda dels Cims.

SORTIDES DEL MÍTIC I EL CELESTRAIL / Sota l'emoció de la nit, els frontals en els caps dels corredors, la claca i aquell ambient de festa esportiva que es crea a Ordino en cada sortida nocturna, van arrencar ahir primer el Mític a les 22.00h i després el Celestrail a la mitjanit. 113km per davant per als primers i 83 per als segons, repartits amb 9.700m de desnivell i 5.000, respectivament. En total, 650 corredors en cada cursa. 1.300 persones més voltant per les muntanyes a les que s'han d'afegir els més de 300 de la Ronda dels Cims i els 650 que sortiran avui, a les 8.00h també des d'Ordino, per la Marató dels Cims de 42km i 3.000m de desnivell.

PREVISIONS D'ARRIBADES AVUI / Tot i que ahir els primers classificats de la Ronda dels Cims portaven una mitja hora d'avançament respecte a l'horari previst per l'organització, aquesta ha establert uns ordres de pas pels diferents punts de control que situarien l'arribada del primer corredor a la meta d'Ordino avui al voltant de les 12.30h o 13.00h del migdia. Així mateix, per a les 12.00h es preveu que hi pugui arribar el guanyador de la Marató, que haurà sortit quatre hores abans, mentre que els primers del Celestrail i el Mític s'anuncien al voltant de les 10.30h i 15.30h, respectivament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT