PUBLICITAT

Títol i bitllet per als Jocs

  • Andorra venç Malta en la final europea i tindrà representació en bàsquet a les Olimpíades d'Islàndia 2015
R. M. S
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cinto Gabriel, a la dreta, en el matx contra Gibraltar que va obrir el Campionat d'Europa de Petits Països Foto: FIBA EUROPA / DAVID RODRÍGUEZ

La selecció absoluta de bàsquet es va proclamar dissabte campiona d'Europa de Petits Països en vèncer Malta per 66-63 i, a més, va confirmar el seu bitllet per disputar els Jocs Olímpics dels Petits Països d'Islàndia 2015 només estant en la final. El combinat andorrà es va mostrar molt sòlid durant tot el campionat, però va haver de traure l'experiència per superar els maltesos en un enfrontament difícil que es va decidir en la recta final.

«Estic molt satisfet, sobretot per la reacció de l'equip perquè va ser una final amb moments de pressió i nervis perquè no aconseguíem anotar tan fàcilment com en altres moments, i vam saber sortir d'aquesta situació», va manifestar ahir el seleccionador nacional, David Eudal. Andorra va arribar a Gibraltar, seu d'aquest Europeu, amb el cartell de favorit perquè ja s'havia proclamat campió al 2012, però l'equip va saber encaixar la pressió psicològica des del primer duel contra Gibraltar. «Els dos primers partits –contra Gibraltar (83-48) i San Marino (47-83)– van ser fàcils», va assegurar el tècnic, que va destacar el treball del grup en la semifinal contra Escòcia (84-63), «que ja va ser més complicat tot i que al final vam poder vèncer amb certa facilitat».

TREBALL D'EQUIP DURANT TOT L'EUROPEU / La força d'aquesta selecció ha estat fonamentalment en el seu conjunt. Amb les estadístiques a la mà, cap jugador andorrà s'ha situat entre els més destacats del campionat –Guille Colom va ser el quart millor anotador del torneig, amb 14,5 punts per partit, quan el més destacat va ser el maltès Darryl Jackson amb 22,8–. En cada partit el millor jugador d'Andorra ha sigut diferent, cosa que destacava el seleccionador i que parla molt de la força del grup d'aquest equip.

ALS JOCS EN SER FINALISTES A L'EUROPEU / El Comitè Olímpic Andorrà (COA) havia establert com a criteri de selecció per al combinat andorrà per ser als Jocs Olímpics dels Petits Països d'Islàndia 2015 que la tricolor que entrena David Eudal fos finalista en el Campionat d'Europa. «No només ho hem assolit, sinó que hem guanyat en la final», va destacar Eudal. D'aquesta manera, l'activitat de la selecció es mantindrà el pròxim any per preparar aquesta fita. Després, ja al 2016, arribarà un nou Europeu, tot i que encara no hi ha seu oficial.

PATIMENT CONTRA MALTA EN LA FINAL / La final de l'Europeu va ser dura. La selecció va veure de seguida que Malta, de la qual s'espera un rendiment alt després dels últims partits que havia disputat, no posaria fàcil res. El primer quart va ser andorrà per 20-19, mentre que a la mitja part es va arribar 41-34 per als tricolors. Però en el tercer quart, Malta va donar un pas endavant amb un parcial de 7-17 (48-45), i tot es va haver de decidir en un últim quart d'infart. «Tenim jugadors que han jugat molts partits com aquests i són experts, i això es va notar», va destacar el seleccionador. El combinat nacional va arribar ahir al Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT