PUBLICITAT

Líder de la muntanya

  • Purito ensenya les urpes en la primera gran etapa sumant punts d'escalador i lluitant fins el final per l'etapa
EL PERIÒDIC
LA PLANCHE DES BELLES FILLES

Periodic
Purito, ahir al podi de la 10a etapa amb el mallot que l'acredita com a nou líder de la muntanya en el Tour Foto: EFE / Nicolas Bouvy

El Tour de França va viure ahir una de les grans etapes d'aquesta edició, la primera d'alta muntanya, i amb el resident Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) protagonista. El corredor català es va escapar gairebé d'inici amb un grup on tenia rivals d'entitat, i va ser el que més lluny va arribar, sempre sumant els màxims punts possibles en cada cim de la jornada, i sumant al final del dia 51 punts que el situen com a líder de la classificació de la muntanya.

«Pensava que guanyava l'etapa», va dir ahir el ciclista del Katusha, que durant la primera setmana del Tour de França ha estat gairebé a cua del pilot intentant agafar el ritme de competició, ja que ha arribat a la cursa francesa just de preparació en patir les lesions de dit i costelles al passat Giro d'Itàlia. El vencedor del dia va ser Vincenzo Nibali (Astana), que recuperava igualment el mallot de líder. «Sí, ha estat una pena, ho vaig intentar a tope, però em va faltar punch», va manifestar en l'arribada el corredor resident al Principat, tot afegint: «Nibali m'ha passat com un avió». «No ha pogut ser. Ho he donat tot», va concloure.

ESCAPADA LLUNYANA / Nibali va aconseguir la seva segona victòria en el Tour, en La Planche des Belles Filles, va recuperar el mallot groc i es va convertir en el gran favorit per a la victòria final, després de l'abandonament de l'espanyol Alberto Contador. En l'ascens a la cota que tancava la jornada, el transalpí de l'Astana va deixar a la resta del pilot i es va llançar a la caça de Purito, que anava escapat i que no va poder aguantar el ritme de l'italià.

Va ser un cop d'efecte del ‘Tauró de Messina', que ha vist com els dos principals candidats, el britànic Chris Froome i Contador, li deixaven el camí lliure perquè aconsegueixi la seva tercera gran volta, després d'haver vençut en la d'Espanya en 2010, en el Giro de 2013 i haver estat tercer en el Tour de 2013.

Purito va ser l'últim que va atrapar Nibali, quan quedaven menys de dos quilòmetres per a la meta, els més durs, que se li van fer terribles al català, que va acabar rendit, superat per molts altres corredors. La seva consolació és que va aconseguir molts punts en la classificació de la muntanya, perquè va coronar al capdavant tots els ports menys el primer i l'últim, i dimecres –avui és jornada de descans– portarà el mallot de punts vermells.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT