PUBLICITAT

Adellach abandonarà la política quan acabi aquesta legislatura

  • Diu que acusa el desgast i que vol fer vacances per posar el comptadors a zero
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La consellera general de Demòcrates per Andorra, Olga Adellach, a la seu del Consell General Foto: TONY LARA

La consellera general de Demòcrates per Andorra (DA)per Ordino, Olga Adellach, va afirmar ahir que «quan acabi aquesta legislatura m'agafaré unes vacances polítiques». El que no sap la consellera és quan les podrà agafar, «això només ho sap el cap de Govern» va afegir riallera, però va admetre que la vida pública «comporta molt desgast perquè en política, dos i dos no fan mai quatre i els camins són sovint molt pedregosos; com diem els que fem muntanya cal fer moltes marrades per arribar al cim». I va argumentar que «fins ara, he compaginat la meva vida personal i familiar amb la vida pública, crec que he fet bé la meva feina, tot i que quan prens decisions també t'equivoques i tot plegat té un cost, tant personal com familiar». Un cost que també passa per buscar-se enemistats, cosa que no va negar tot traient-li ferro, «és cert que d'enemics te'n fas uns quants, però no en faig gaire cas, perquè en realitat no ho són». No obstant això, va reconèixer que hi ha coses que fan mal, que disgusten i que «costen molt de cicatritzar com quan es va voler judicialitzar la política amb l'afer del forn incinerador». I recorda que «l'oposició es va voler carregar el Govern i no van trobar res més que atacar un projecte que havíem treballat de valent, perquè el forn incinerador que teníem era vell i estava contaminant tot el país». Sense entrar en més detalls sobre aquest tema, Adellach va recordar una vegada més el gran equip humà i professional que la va acompanyar durant uns quants anys al Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, «és en moments així quan t'adones de que tens un gran equip».

Amistat amb el Cap de Govern / Contràriament als rumors que corren i que volen enfrontar la consellera general amb el cap de Govern, Toni Martí, Adellach va negar en rodó que els enfrontés qualsevol qüestió insuperable. I rient va afegir que «fa molts anys que ens coneixem i pequem d'un excés de confiança, de cara al públic, potser no cal ser tan directa!». Si el suposat desamor entre Martí, la majoria parlamentària que li dóna suport (DA) i ella, la fa somriure, també afegeix amb convenciment que «ja no tinc 30 anys sinó 48, i moltes coses ja no m'agafen per sorpresa».

Una rentrée densa / Adellach vol fer «vacances polítiques» però no pas de seguida ja que al setembre l'espera encara molta feina a la Comissió legislativa d'Economia. I una de les primeres missions és analitzar en comissió la proposició de llei de creació de societats cooperatives presentada pel Partit Socialdemòcrata. Defensora d'aquesta figura societària des del 1998, any de creació de la societat Ramaders d'Andorra, la consellera creu que «pot ser una cosa positiva no només per al sector ramader, sinó per a altres sectors».

I va anunciar que «ens reunirem amb els diferents sectors d'activitat que hi puguin estar interessats, com ara la gestió de residus». Sigui com sigui, la consellera creu que si la Llei d'Agiricultura i Ramaderia del 2000 va ser un revulsiu per al sector, la nova figura societària pot afegir un nou impuls a l'activitat que «cal preservar perquè és una feina dura i alhora essencial per mantenir el paisatge, minimitzar riscos i atraure turisme».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT