PUBLICITAT

La recollida d'envasos creix un 4% però queda lluny de l'objectiu

  • Rossell reconeix que el missatge llançat a principis d'any encara no té l'impacte desitjat
  • Medi Ambient espera que el desplegament massiu de tríptics i bosses ajudi a divulgar-lo
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El director de Medi Ambient, Marc Rossell, en la presentació del balanç ahir a l'edifici del Govern. Foto: TONY LARA

El director del departament de Medi Ambient, Marc Rossell, va fer balanç ahir dels primers sis mesos de la campanya de recollida d'envasos que sota el lema Objectiu 1.200 tones, cada envàs suma, posa'l al groc, pretén assolir els objectius fixats pel Pla Nacional de Residus i situar Andorra entre els països més avançats en recollida selectiva de residus. No obstant això, les dades presentades ahir encara deixen molt que desitjar i Rossell va reconèixer que «durant aquest primer semestre de l'any no s'ha assolit l'impacte volgut».

Però, va matisar que «encara falta acabar de distribuir prop de 10.000 bosses de reciclatge» i va afegir que «tot plegat és un procés per arribar a reciclar el 25% dels envasos que generem el 2015». Rossell va estimar que el reciclatge d'envasos ha augmentat un 4% en relació al mateix període de l'any passat, «un índex de creixement que s'inscriu en la normalitat i que esperem incrementar el darrer semestre de l'any repartint més bosses i fent el porta a porta a les empreses que utilitzen ampolles d'aigua perquè les dipositin en els contenidors que els proporcionem». I va reiterar que «tot això necessita un procés que tot just s'està engegant ara».

la col·laboració dels comuns/ En quant al fet que els ciutadans troben que els contenidors de recollida queden massa allunyats del seu barri o de la zona on viuen, Rossell va explicar que «aquesta és una competència dels comuns que són els qui s'encarreguen de gestionar la recollida selectiva a cada parròquia». Rossell va argumentar però que «ens consta que hi estan treballant, i sempre que tenim alguna queixa o suggeriment del ciutadà els la transmetem». També va explicar que les corporacions locals han fet esforços per conscienciar la ciutadania i apropar els punts de reciclatge a tots els nuclis habitats, a més dels centres urbans.

Més dades / En el que portem d'any s'han recollit 490 tones d'envasos, 21 més que les recollides el primer semestre de l'any passat. A més a més, Rossell va explicar que «aquest volum no té en compte els grans consumidors que segueixen un camí paral·lel –hoteleria i restauració–, i que segurament permeten arribar a les 600 tones».

Més accions / Rossell va exposar que el departament preveu noves accions per al segon semestre de l'any que se sumaran a la bustiada de 30.500 díptics i les cartes a les empreses. Així, la distribució de bosses també es farà a les oficines de FEDA i Andorra Telecom, que s'han sumat a la campanya. I també s'intal·larà a Grans magatzems Pyrénées i per primera vegada al país, una màquina automàtica amb un sistema de retorn que compensa les persones que hi dipositen els envasos. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT