PUBLICITAT

Mor Christian Frémont, exrepresentant a Andorra

EL PERIÒDIC
PARÍS

L'exrepresentant del copríncep francès en època de Nicolas Sarkozy, Christian Frémont, va morir la nit de dissabte a diumenge als 72 anys, a causa d'un càncer. Frémont va ser diplomàtic a Andorra durant quatre anys, del 2008 al 2012, i durant aquest període també va ser director del gabinet de comunicació Sarkozy.

Frémont va ocupar el càrrec de representant del copríncep francès durant uns anys crucials per Andorra en la seva obertura econòmica i relacions amb Europa. Va ser ell qui en una visita al Principat el 2009 va reclamar a Andorra una llei d'intercanvi d'informació fiscal per contribuir a sortir de la llista de paradisos fiscals.

«Va ser un representant que va entendre el país, la seva evolució i va exercir pensant en Andorra», va voler destacar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca. El president del grup parlamentari mixt i membre de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, també va lamentar ahir la pèrdua d'algú a qui considerava «un amic». A França, el primer ministre, Manuel Valls, va definir-lo com «un gran servidor de l'Estat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT