Falta fons d'armari

• El MoraBanc resisteix tres quarts contra l'Unicaja però paga la falta de banqueta en els últims deu minuts
MÀLAGA

Betinho, el millor del BCA, defensat per Kuzminskas (dorsal 19) i Will Thomas (d'esquenes), ahir al Carpena Foto: EFE/ JORGE ZAPATA

Després d'una il·lusionant pretemporada culminada amb una derrota lluitada contra el Barça que donava encara més moral de cara al debut a l'ACB, el primer partit ha posat al seu lloc al BC MoraBanc Andorra. El Martín Carpena, un dels pavellons més complicats de la categoria i, podríem dir, també a nivell europeu, va destapar ahir les carències del conjunt que dirigeix Joan Peñarroya. La falta de banqueta va ser clau i amb allò va jugar un que se les sap totes: Joan Plaza. L'Unicaja de Màlaga va dominar amb paciència i va rematar la feina en l'últim quart, aprofitant que els homes més destacats del conjunt tricolor ja estaven carregadíssims de minuts. El fons d'armari va ser decisiu per debutar amb una derrota per 83-69.

RÀPID DESAVANTATGE DE DEU / El Martín Carpena esperava sabedor de la falta d'altura dels de Peñarroya a la pintura. Així que la consigna era clara: pilotes a Fran Vázquez. El sostre gallec va ser l'autor de les quatre primeres cistelles locals mentre el BCA, que va acusar d'inici els nervis del novell i no trobava opcions còmodes de tir, sobrevivia gràcies als rebots ofensius de Bogris però amb els braços rígids, en un obrir i tancar d'ulls els locals van aconseguir un parcial de 9-0 i amb una esmaixada de Will Thomas es va situar 15-5.

Peñarroya va demanar temps mort per frenar la carnisseria i va donar entrada a Schreiner per jugar amb dos bases i tenir més fluïdesa en el vessant ofensiu. Vázquez també deixava el parquet per recuperar l'alè i l'Unicaja va passar a atacar des de la línia exterior, però no encertava ni una . 0 encerts de 5 intents. Els pupils de Peñarroya van estar a punt de recuperar tot el terreny perdut però un ganxo de Golubovic quan sonava la botzina que tancava el primer parcial va deixar els locals quatre amunt (19-15). En la continuació van haver-hi més canvis. Trías, absent els primers deu minuts, entrava a pista com a alternativa per aturar un Vázquez que s'havia menjat a Bogris i Ivanov. A més, Sada passava a descansar i entrava un Blanc que en la pretemporada no estava tenint l'encert de cara a cistella que es recorda d'ell a la LEB Or. Amb una defensa més sòlida i dos triples del Copríncep van resetejar tot el succeït fins llavors: 21-21, minut 13.

Cert és que, amenaçat per la igualada, l'Unicaja també va multiplicar els esforços en defensa, dificultant més els tirs exteriors, la gran basa tricolor. Fer una cistella va començar a cobrar-se caríssim, però el MoraBanc tampoc no estava disposat a perdre el rastre dels de Plaza. A un triple de Vasileiadis i una penetració de Markovic responien amb la mateixa moneda Sada –amb un eslàlom– i Blanch –tercer míssil teledirigit de 6,75. De nou l'Unicaja intentava escapar-se amb accions de Toolson i Granger, i Beto i Ivanov responien fixant el 31-30 al minut 28.

El MoraBanc sempre estava a remolc en l'electrònic –sense poder posar-se per davant en cap moment– però es mantenia a roda al descans, de nou malgrat rebre una altra cistella al límit de la botzina que significava el 38-33.

El problema és que només començar el tercer quart, Toolson va clavar-me un parell de mitja distància i un triple, que sumat als cinc punts de renda que ja tenia l'Unicaja, es va tornar a obrir un forat de deu punts (43-33, minut 22). I per al River Ivanov fallava una cistella fàcil poc després de cometre una intencionada, Bogris també va errar davant la cistella i Román Martínez –ahir amb el canell desastrós– veia com un triple sortia de dins. La defensa, però, rutllava i Betinho va decidir posar-se l'equip a l'esquena. Dos triples d'ell, un de Navarro i una acció de Bogris a la pintura va tornar a canviar el panorama (49-48, minut 26) però de nou, quan el més difícil estava fet, el MoraBanc tornava a decaure. Fran Vázquez va sortir a pista i va fer una altra sangria: sis punts seguits i un altre forat de pes: 57-50 a l'espera del darrer quart.

Peñarroya només tenia cinc canvis i Sada, Betinho i Ivanov rondaven els 25 minuts de joc. Plaza tenia set suplents i els més cansats que tenia eren Vasileiadis i Thomas amb poc més de 20. Va sortir Granger a repartir joc, encistellar i trencar el partit ajudat per un Toolson que no fallava des d'on fos. I els tricolors, morts i sense recursos en la banqueta, ficaven una de cada tres dels locals. De cop i volta, 75-59 a cinc per al final. Peñarroya ja no tenia cap as més sota la màniga. En el debut ja s'han destapat les carències del MoraBanc.