PUBLICITAT

El partit 150 del MoraBanc

  • Avui, contra el Baskònia, el mateix rival del primer triomf a l'ACB
ALBERT CANES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Sabonis, al Poliesportiu contra el Festina Andorra de l'època de l'ACB Foto: EL PERIÒDIC

El MoraBanc té un cita especial davant el Laboral Kutxa Baskonia avui a les 21.00h. Serà important perquè l'equip andorrà disputarà el seu partit número 150 a la lliga Endesa, una fita que es remarcarà en la història del club.

En l'anterior època dels anys 90, que l'equip va jugar a l'ACB sota el nom de Festina Andorra, va arribar a disputar 147 partits en quatre temporades. En la primer campanya que van participar-hi, la del 1992-93, en van jugar 33, en la següent, la del 93-94, en van disputar 32 i en les que continuen, la 94-95 i la 95-96, en van fer 40 i 42, respectivament, sumant un total de 147 partits a la millor lliga d'Europa. Si s'afegeixen els dos partits que recentment ha disputat en aquesta cinquena temporada a la ACB, l'equip en suma un total de 149, i es queda a només un d'arribar a la xifra rodona de 150, la qual s'assoleix avui.

El més curiós de tot és que la primera victòria en la història del Bàsquet Club Andorra a l'ACB va ser davant el mateix rival d'avui, el Baskonia i, a més a més, aquell partit es va jugar al Poliesportiu, com en el cas d'avui. Aquell matx es va disputar el 24 de setembre del 1992 i va acabar amb un resultat de 95-79 al marcador. La diferència entre aquell partit i el d'avui és que corresponia a la segona jornada de la temporada, mentre que el d'avui correspon a la tercera. Aquell va ser un dia històric en els 44 anys del club, i avui, 148 partits a l'ACB i 22 anys després, es pot tornar a fer història, aconseguint el primer triomf en el retorn a l'ACB.

Guanyi qui guanyi avui, significarà la primera victòria del seu equip aquesta temporada 2014-15 ja que els dos clubs han començat amb cero partits guanyats i dos de perduts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT