PUBLICITAT

El Govern manté les quotes de temporada

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El Consell de Ministres d'ahir dimecres també va aprovar les autoritzacions de treball per a la temporada d'hivern. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar que s'havia optat per mantenir el nombre de quotes de l'any passat amb 2.820 permisos. D'altra banda, també el Govern també va aprovar la quota prorrogable des d'aquest mes d'octubre fins a abril de l'any que ve amb 205 noves autoritzacions, 15 més que la temporada anterior. Les quotes de treballadors estrangers es complementen amb una nova quota d'autoritzacions de residència i treball per compte propi, que preveu 250 nous permisos, 50 dels quals estan reservats a professionals liberals.

Cinca va insistir en que «s'ha trencat la dinàmica d'anys anteriors», en què el nombre de permisos de temporada havia caigut de forma destacable i ho va atribuir al «nivell de represa econòmica que està vivint el país i fet que el nombre de persones apuntades al Servei d'Ocupació ha baixat». Cosa que permetrà la contractació de persones no residents al país, sense «desprotegir el mercat laboral intern», va afegir . El ministre també va explicar que les autoritzacions corresponents a la quota prorrogable són per a perfils molt concrets «com ara personal directiu, esportistes o treballadors per a feines de caràcter molt tècnic».

Quota per a fronterers /En les quotes de temporada i la quota prorrogable es diferencien per primera vegada les autoritzacions de residència i treball i les autoritzacions de treballador fronterer per facilitar el còmput l'anàlisi estadístics de les quotes consumides. En tots els casos, hi ha la possibilitat de que un cop esgotada una quotes se'n pugui utilitzar una altra fins a l'esgotament de la quota global i per sector.

Nou cap a andorra la vella / El Govern també va aprovar ahir l'adjudicació de les obres del nou Centre d'Atenció Primària a la plaça de la Sardana, per un import de 245.593 euros. L'empresa adjudicatària, Simco, farà les obres en un termini de catorze setmanes. Cinca va recordar que aquest CAP, d'uns 100 m2, substituirà el que hi ha al Fener. El Govern també va licitar les obres de millora d'accessibilitat del Col·legi Janer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT